Γράφοντας μια ακόμη σημαντική σελίδα Πολιτισμού στο βιβλίο των πεπραγμένων μιας πορείας δεκαετιών, καταγραφής, ανάδειξης και αξιοποίησης του πολιτιστικού θησαυρού Ηπειρωτών και Ελλήνων, συνέχισε την υλοποίηση του σχεδιασμού του με την καθιερωμένη για δεκαετίες Ετήσια Παράσταση όλων των Χορευτών του, το βραβευμένο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Στην κατάμεστη αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» οι χορευτές όλων των ηλικιών, από προσχολικής ηλικίας ως τα Τμήματα Γονέων, κατέθεσαν τον καλύτερο εαυτό τους διαβαίνοντας μουσικοχορευτικά την Ήπειρο και την στεριανή με τη νησιώτικη Ελλάδα σηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της συνέχισης των Παραδομένων αλλά και το ότι οι πληγές που προκάλεσε η πανδημία στον Χώρο των συλλόγων μπορούν να γιατρευτούν με προγραμματισμό, στοχευμένες διοργανώσεις και συνεργασία.
Για δύο ώρες περίπου το ταξίδι των χρωμάτων, των φορεσιών, των ήχων, των ρυθμών, των βημάτων συνεχίζονταν από τα Γιάννινα, στο Ζαγόρι, στο Πωγώνι, στα Μακεδονία αλλά και στα δυο μεγάλα πελάγη της Ελλάδας αφού για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η Κέρκυρα του Ιονίου και η Λήμνος του Αιγαίου με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη.
Στην εισαγωγική προσέγγιση της διοργάνωσης οι δάσκαλοι χορού του Συγκροτήματος, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης τόνισαν τον πολύ σημαντικό παιδαγωγικό παράγοντα που εφαρμόζεται στη διδασκαλία, με αφορμή την Παράδοση και αυτό να γίνεται βάσει μακροχρόνιου σχεδιασμού.
Από την πλευρά της, στον χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πνευματικού Κέντρου εξήρε την πορεία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών και επισήμανε την ανάγκη ο Πολιτισμός να αποτελεί προτεραιότητα στις τοπικές κοινωνίες κάτι που περνά μέσα από την δράση των συλλόγων.
Η συγκίνηση από το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης απετέλεσε μια στιγμή που για καιρό θα ανασύρεται ως ανάμνηση από τους πρωταγωνιστές-χορευτές αφού ήταν κάτι που έλειψε ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας και της αναστολής εκδηλώσεων.
Τη μουσική συνοδεία των προγραμμάτων είχαν οι κκ.: Βασίλης Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Γιώργος Πατσούρας στο τραγούδι, Σωτήρης Κατσούρας στο βιολί, Βασίλης Τσίκας στο λαούτο και Διαμαντής Παπαναστασίου στο ντέφι, τουμπελέκι και νταούλι. Το κρητικό πρόγραμμα συνόδεψαν οι κκ: Μανώλης Σηνάκης στη λύρα και Φάνης Μαυρομουστακάκης στο λαούτο.