Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα πλαίσια των δράσεων που αναλαμβάνει για την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών μεταξύ των φορέων του τόπου, προσκάλεσε σε συνάντηση εργασίας τους Εμπορικούς-Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς Συλλόγους της Θεσπρωτίας την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025 και ώρα 18:00.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ο Πρόεδρος κος Αντώνιος Νικολάου υποδέχθηκε εκπροσώπους από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, τον Εμπορ/κό Σύλλογο Παραμυθιάς, τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Συβότων, το Σύλλογο Ηλεκτρολόγων, το Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτιας και την Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσπρωτίας.

Στην συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς σε κλαδικά ζητήματα ενδιαφέροντος, παρουσιάσθηκαν προτάσεις για προγραμματισμένες δράσεις τους, συζητήθηκε η δυνατότητα συνέργειας στην υλοποίηση τους και επισημάνθηκαν, ιδιαίτερα από την Ένωση Φοροτεχνικών, κρίσιμα σημεία που θα πρέπει οι επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας να ευαισθητοποιηθούν (όπως η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας & του ηλεκτρονικού Δ.Α.) διότι θα επηρεάσουν άμεσα και δυσμενώς την λειτουργία τους!
Ο κος Α. Νικολάου ενημέρωσε για τον ακόλουθο προγραμματισμό υλοποίησης δράσεων του Επιμελητηρίου για το επόμενο τρίμηνο, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και οι Σύλλογοι για την κινητοποίηση των μελών τους:
Ημερίδα για την «Εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας», Δευτέρα 10 Μαρτίου, ώρα 18:30 στο ΠΑΝΘΕΟΝ
Ημερίδα για τις «Υποχρεώσεις τήρησης μέτρων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας στις μικρές επιχειρήσεις» την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 και ώρα 18:00, διαδικτυακά
Ημερίδα για την χρήση της εφαρμογής ΕΣΗΔΗΣ για την συμμετοχή επιχειρήσεων σε δημόσιους διαγωνισμούς, διαδικτυακά στις αρχές Απριλίου
Ημερίδα με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τα ενεργά χρηματοδοτικά προγράμματά της για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, διαδικτυακά τον Απρίλιο
Ημερίδα για τον Τουρισμό, δια ζώσης έως και τον Απρίλιο
Έκθεση προβολής παραγωγών τοπικών αγροτικών προϊόντων και δράση γευσιγνωσίας στα τέλη Ιουλίου στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας