Την Πεδινή επισκέφτηκαν ο Γιώργος Πρέντζας υποψήφιος περιφερειάρχης και ο Τάσος Τόκας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, όπου συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισήμανε, ότι η πολιτική που ασκούν δήμοι/περιφέρεια/κυβέρνηση οδηγούν σε μαρασμό τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους και ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να παραχθούν φτηνά και ποιοτικά γαλακτοκομικά, κρέας κτλ στην περιφέρειά μας, αυτά έρχονται σε απλησίαστες τιμές στα ράφια. Η υλοποίηση της «πράσινης ανάπτυξης» φέρνει νέα επιδείνωση στο οικοσύστημα της περιοχής, με τα φωτοβολταϊκά να αντικαθιστούν καλλιέργειες και βοσκοτόπια, και ανεμογεννήτριες να μπαίνουν σε δάση και βουνά. Τόνισε ότι το μόνο που ενδιαφέρει την περιφερειακή αρχή είναι η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με κάθε κόστος με αποτελέσματα όπως αυτό της καταστροφή ς του Λούρου, είτε με την εγκατάλειψη παραγωγικών εκτάσεων όπως τον κάμπο της Παραμυθιάς.
Ο κ. Τόκας αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των κοινωνικών δομών της πόλης μας, αναφέροντας το γεγονός ότι υπάρχουν μόλις 2 ψυχολόγοι και 2 κοινωνικοί λειτουργοί που αντιστοιχούν σε πληθυσμό 100.000 κατοίκων. Η πολιτική που εφάρμοσαν όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι είχαν ως σκοπό να στηριχθεί το τουριστικό, το κατασκευαστικό και το βιομηχανικό κεφάλαιο της περιοχής. Με ευθύνη δήμου και περιφέρειας έγιναν έργα βιτρίνας μπροστά από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, την ίδια ώρα που οι ελεύθεροι χώροι, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές ακόμα και οι αυλές των σχολίων παραμένουν κακοσυντηρημένα, ενώ οι δρόμοι της πόλης είναι σε άθλια κατάσταση, επικίνδυνοι για οδηγούς και αυτοκίνητα.
Είναι χαρακτηριστικό είπε, ότι όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι (Γκόντας, Φίλιος, Μπέγκας, Ελισάφ-Παπαγεωργίου) προχώρησαν σε αυθαιρεσίες σε βάρος σχολικών μονάδων, είτε όπως συνέβη πρόσφατα με το 2ο Ειδικό Σχολείο στο κάστρο, του οποίου ξηλώθηκε η μισή αυλή προς χάριν του «τουριστικού προϊόντος» της πόλης, είτε για να ικανοποιηθούν αξιώσεις εργολάβων και κατασκευαστών. Προτάσσοντας τα κέρδη των βιομηχανιών εμφιάλωσης όχι μόνο χαριστήκαν πρόστιμα άνω 3 εκατ ευρώ στις βιομηχανίες εμφιάλωσης, αλλά αντιθέτως νομιμοποιήθηκε αυτή η πρακτική, την ώρα που σε περιοχές όπως η Κατσικά και η Κρύα οι κάτοικοι πολλές μέρες το καλοκαίρι δεν είχαν νερό ούτε για τα στοιχειώδη. Σημείωσε ότι οι δήμοι καλούνται να εφαρμόσουν μια πολιτική εχθρική προς τα τον λαό με «έξυπνες πόλεις», την «πράσινη μετάβαση» και την «δημοσιονομική πειθαρχία» από τα οποία κανένα όφελος δεν θα έχουν οι κάτοικοι της πόλης.
Οι κάτοικοι της περιοχής απ την πλευρά τους αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για την Πεδινή, παρότι παλαιότερα είχε πλημμυρίσει το παλιό Δημαρχείο και παρότι η Πεδινή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από λεκάνη απορροής υδάτων του λεκανοπεδίου. Επισήμαναν επίσης το γεγονός ότι η ανακατασκευασμένη «Νιάρχου» που συνδέει την πόλη με Πανεπιστήμιο/Νοσοκομείο σταματάει κυριολεκτικά «στην μέση του πουθενά» και ότι οι δρόμοι που εξυπηρετούν Πεδινή, Αμπελιά, Κοσμηρά κτλ είναι σε κάκιστη κατάσταση. Εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για το τι δάσος της Κοσμηράς που δεν έγινε καθαρισμός ολόκληρο το καλοκαίρι καθώς προφανώς δεν αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο και συμφώνησαν ότι χρειάζεται μια δυνατή μετεκλογική «Λαϊκή Συσπείρωση» για να υπάρξει πραγματική αντιπολίτευση σε δήμο/περιφέρεια.