Στην ενίσχυση των υποδομών που προστατεύουν το περιβάλλον προχώρησε η Energean σε περιοχές που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία τιμάται διεθνώς στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο.
Ειδικότερα, η Energean προχώρησε στη δωρεά 10 κάδων κομποστοποίησης μαζί με τον λειτουργικό τους εξοπλισμό στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων. Οι κάδοι θα εγκατασταθούν στα δημοτικά σχολεία του Δήμου και παραδόθηκαν στους Διευθυντές των σχολείων, μαζί με φυλλάδιο οδηγιών για τη λειτουργία τους και τη διαδικασία της κομποστοποίησης.
Τους κάδους παρέδωσε ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, ενώ ο Προέδρος της Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Ζίτσας Γιώργος Ράδος κάλεσε και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.
Επιπλέον, η Energean προχώρησε στην δωρεά τριών κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Παγγαίου Καβάλας, ο οποίος διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας και υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες την περίοδο του καλοκαιριού. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν δίπλα στους κάδους απορριμμάτων που είχε δωρίσει πέρσι η εταιρεία και, συγκεκριμένα, σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις στη Νέα Ηρακλείτσα, όπου ειδικά κατά τους θερινούς μήνες διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα ρύπανσης από αυτοκίνητα που κατευθύνονται ή επιστρέφουν από τις παραλίες της περιοχής.
Τους κάδους παρέδωσαν ο κ. Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τμήματος Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean για την Ελλάδα, ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα και η κ. Ιωάννα Γιαννακουδάκη, Γραμματέας Διοίκησης της Energean στην Καβάλα. Τους κάδους παρέλαβε ο κ. Χρήστος Πριονίδης, Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να βρίσκουν μιμητές σε κάθε τοπική κοινωνία.
Με αφορμή τις δύο δωρεές, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής:
«Η φροντίδα για το περιβάλλον αποτελεί αυτονόητα την κορυφαία προτεραιότητα για την Energean, κάτι που πιστοποιείται άλλωστε από το εξαιρετικό περιβαλλοντικό ιστορικό της σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Ζίτσας αποτελούν δύο από τους βασικότερους κοινωνικούς εταίρους και είναι χαρά μας να συμβάλλουμε στην βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών από τη μια και από την άλλη, στην προσπάθεια να γίνει η κομποστοποίηση κουλτούρα για τη νέα γενιά, ως βασικός πυλώνας της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας αντίστοιχα.
Είμαστε δεσμευμένοι σταθερά στη φροντίδα του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης που ακολουθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, εν προκειμένω, τους Στόχους ν.11 – Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, ν.13 – Δράση για το Κλίμα, και ν.17 – Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων».
Υπενθυμίζεται ότι, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η Energean συμμετείχε επίσης ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” και χορήγησε τα δώρα που απονεμήθηκαν στα 8 σχολεία της πόλης της Καβάλας ως βραβεία για τη διάκρισή τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Followgreen” του Δήμου Καβάλας..
Σημειώνεται ότι η Energean το 2022, σε σχέση με το 2021, μείωσε κατά 12,7% το αποτύπωμα άνθρακα καθώς και κατά 24.2% την κατανάλωση ενέργειας από μη ανανεώσιμους πόρους. Επιπλέον, αύξησε σχεδόν κατά 100% τα ανακυκλούμενα απορρίμματα και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση νερού. Ακόμη, πιστοποιήθηκαν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από όλα τα assets που διαχειρίζεται η Energean κατά ISO 14064-1, ενώ όλα τα assets της εταιρείας πιστοποιήθηκαν κατά το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – Environmental Management System ISO 14001.
Τέλος, η Energean δημιούργησε μία νέα Επιτροπή ειδικά για το Περιβάλλον, την Ασφάλεια και την Εταιρική Ευθύνη που εστιάζει σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στα ESG (Environment, Social & Governance – Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση) κριτήρια, ενώ δεν υπήρξε καμία διαρροή υδρογονανθράκων ή άλλη περιβαλλοντική ζημιά από τις δραστηριότητες της εταιρείας στις χώρες που είναι παρούσα.