Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» γιόρτασε τη νέα χρονιά με την παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο εστιατόριο ΑΛΕΑ Ολυμπιάδα Μαρμάρων στα Ιωάννινα.
Το γεγονός έφερε μαζί του γεύσεις της παράδοσης της Ηπείρου. Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης ήταν μια πλούσια κοθρόπιτα, ενώ το γλυκό της γιορτής ακολούθησε το αυθεντικό προφίλ της περιοχής με γιαννιώτικο χουσμερί.
Την χαρούμενη ατμόσφαιρα της γιορτής επισφράγησε το τυχερό φλουρί της πίτας που έπεσε στην Έφη Εξάρχου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, η οποία κέρδισε ένα παραδοσιακό μαντεμένιο τηγάνι, ένα αξιόλογο δώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο νόστιμες ομελέτες!
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου “Αλέξανδρος Γιώτης” Θοδωρής Αλεξίου αναφέρθηκε στις δράσεις και επιτυχίες της Λέσχης, τονίζοντας τη συμβολή της στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και παράδοσης. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη, τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές της Λέσχης, που με την αφοσίωση και το πάθος τους συνεισέφεραν στην επίτευξη των στόχων της.
Ο κ. Αλεξίου υπογράμμισε ιδιαίτερα την βράβευση της Λέσχης με το βραβείο «Luxury Local Gourmet Product» για την προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι αυτή η διάκριση αποτελεί μία αναγνώριση των προσπαθειών της ομάδας και της δυναμικής του ηπειρωτικού πολιτισμού.
Τέλος, ο Πρόεδρος αποκάλυψε το πλάνο δράσεων της Λέσχης για τη νέα χρονιά, το οποίο περιλαμβάνει τη διοργάνωση πολιτιστικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεργασιών με διεθνείς φορείς για την προώθηση της ηπειρωτικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θερμές ευχές για μια δημιουργική και γεμάτη επιτυχίες νέα χρονιά, με όλα τα μέλη της Λέσχης να δηλώνουν ενθουσιασμένα για όσα φέρνει το μέλλον.