Στα Ιωάννινα και τη Ζίτσα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ταξιδιωτική εκπομπή «Πας Μαγειρεύοντας» με παρουσιαστή τον σεφ Βασίλη Πατσή, κάνοντας ένα μοναδικό γαστρονομικό οδοιπορικό στις ιδιαίτερες γεύσεις των περιοχών.
Στα Ιωάννινα ο κ. Πατσής και το συνεργείο του βρέθηκαν στο σπήλαιο του Περάματος, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, πέρασαν από την οδό Αβέρωφ, περπάτησαν στην ιστορική περιοχή του Κάστρου και την πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή όπου ο ξεναγός κ.Κωνσταντίνος Βέργος τους ξενάγησε, για να καταλήξουν στην πλατεία Μαβίλη, όπου και έκαναν στάση για να μαγειρέψουν με τα ΣΑΕΚ Δέλτα, τοπικά προϊόντα. Έπειτα βρέθηκαν στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας όπου παρακολούθησαν την παρασκευή παραδοσιακού μπακλαβά σε ένα από τα εργαστήρια και στην συνέχεια επισκέφθηκαν τους πεζόδρομους του κέντρου, τους Λιγκιάδες και τον Κατσικά όπου ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος χόρεψε ηπειρώτικα τραγούδια.Το βράδυ περπάτησαν στην παλιά πόλη όπου βίωσαν την νυχτερινή ζωή της.
Στην περιοχή της Ζίτσας οι συντελεστές της εκπομπής φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Εκκλησιοχωρίου και πέρα από τη γαστρονομία δόθηκε έμφαση στις υπαίθριες δραστηριότητες με επίκεντρο τον Βουτσαρά. Αναφέρονται ενδεικτικά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διεξάγονται από το 2017, οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη φύση για μικρούς και μεγάλους που διοργανώνονται από το 2021 και το rafting στον Θύαμι ποταμό. Επίσης στο μοναδικής ομορφιάς τοπόσημο «Πισίνες της Βλάχας» έγινε αναφορά στις πεζοπορικές διαδρομές μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων σε συνδεόμενες διαδρομές που ενώνουν εννιά χωριά της περιοχής των Κουρεντοχωρίων. Αυτές αναμένεται να ενταχθούν στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών, δημιουργώντας έναν πόλο έλξης για πεζοπόρους. Στο κομμάτι της γαστρονομίας, παρουσιάστηκαν συνταγές για αγριόχοιρο που είναι πολύ δημοφιλές έδεσμα στον περιοχή, όπου υπάρχει και έντονη κυνηγετική δραστηριότητα. Αναφορά έγινε και στα μανιτάρια καθώς ευδοκιμούν στην περιοχή όπου διεξάγεται και το σχετικό ετήσιο φεστιβάλ.
Σημειώνεται πως η εκπομπή «Πας Μαγειρεύοντας» παντρεύει την περιήγηση στους μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας με την εναλλακτική μαγειρική στη φύση και στόχο την ανάδειξη τόπων, πολιτιστικών στοιχείων και γεύσεων. Σύμφωνα με τον κ. Πατσή, η μαγειρική αποτελούσε ανέκαθεν μια μορφή έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών και είναι μια τέχνη που εξελίσσεται, μεταβάλλεται αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής κληρονομιάς ενός τόπου. Μέσα από το οδοιπορικό του στον Νομό Ιωαννίνων γεύθηκε παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, γνώρισε τις τοπικές πρώτες ύλες αλλά και την ξακουστή ηπειρώτικη φιλοξενία.
Η εκπομπή προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά και τις Η.Π.Α.