Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ καταγγέλλουμε το νέο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο η ιμπεριαλιστική ΕΕ καταφεύγει σε νέο χυδαίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, με στόχο τη συκοφάντηση της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσαν την Ευρώπη από την πανούκλα του φασισμού -χιτλερισμού. Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου από τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν.
Πρόκειται για κοινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών –Φιλελευθέρων, των ακροδεξιών και Πράσινων, το οποίο πέρασε και με τις ψήφους ευρωβουλευτών της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε παρών.
Με το ψήφισμα αυτό, για μια ακόμα φορά, το Ευρωκοινοβούλιο επιχειρεί να δικαιολογήσει την εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ευρωατλαντικού μπλοκ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Επιχειρεί να ταυτίσει την καπιταλιστική Ρωσία, το αστικό κράτος της και την κυβέρνηση Πούτιν, με τη Σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση. Έτσι καταλήγει στην πλαστογράφηση και διαστρέβλωση της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, εξισώνοντας το τέρας του φασισμού -ναζισμού με το σοσιαλισμό, τον Χίτλερ με τον Στάλιν, την ΕΣΣΔ και τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό που απελευθέρωσε την Ευρώπη, τσακίζοντας το εγκληματικό ναζιστικό χιτλερικό καθεστώς, με τη ναζιστική Γερμανία.
Χρησιμοποιούν τα παλιά ανιστόρητα επιχειρήματα για το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίπμεντροπ, το οποίο η ΕΣΣΔ αναγκάστηκε να υπογράψει αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια να υπογραφεί Σύμφωνο με Αγγλία και Γαλλία απέναντι στη ναζιστική Γερμανία. Γνωστό είναι, επίσης, ότι προηγήθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου από Αγγλία – Γαλλία με τον Χίτλερ, που αναγνώριζε την κατάληψη από τους ναζί της Αυστρίας και της Σουδητίας και Τσεχοσλοβακίας.
Στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που παραχαράσσει την Ιστορία του Β’ΠΠ συκοφαντώντας την ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό, ταυτίζεται με την ΕΣΣΔ η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία και το αστικό καθεστώς του Πούτιν, ο οποίος ήταν στρατηγικός εταίρος της ΕΕ πριν από μερικά χρόνια. Ο Πούτιν χρησιμοποίησε αντικομμουνιστική επίθεση στους Λένιν και Στάλιν, όταν ξεκίνησε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μακελεύοντας το λαό της και το λαό της Ρωσίας, όπως ακριβώς κάνει και η ιμπεριαλιστική ΕΕ.
Είναι τέτοιο το αντικομμουνιστικό μένος τους που δεν διστάζουν να υποστηρίζουν την ανιστόρητη, εξωφρενική κατασκευή ότι το ναζιστικό Γερμανικό κράτος και το πρώτο στην ανθρωπότητα Εργατικό Κράτος, η ΕΣΣΔ, που σήκωσε το μεγάλο βάρος της Αντιφασιστικής Νίκης, με πάνω από 20 εκατ. νεκρούς, είναι «συνυπεύθυνα για την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με σκοπό την κατάκτηση και διαίρεση της Ευρώπης σε δύο σφαίρες αποκλειστικής επιρροής» !
Οι άθλιοι της ΕΕ επιστρατεύουν την ανιστόρητη συκοφαντική λασπολογία περί «Σταλινικών εγκλημάτων και εγκλημάτων του κομμουνισμού», περί «κατοχής των Βαλτικών χωρών και της Πολωνίας από την ΕΣΣΔ» και άλλα χοντροκομμένα ψέματα. Σε τέτοιο βαθμό παραποιούν την ιστορική αλήθεια που δε διστάζουν να προβάλλουν το εξωφρενικό πως, τάχα, η ΕΣΣΔ η οποία με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσε την Ευρώπη, βασισμένη στα πλεονεκτήματα του σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής, φθάνοντας μέχρι το Βερολίνο, είναι συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για την έναρξη του Β’ΠΠ!
Όσο και αν προσπαθούν, με τη διαστρέβλωση των γεγονότων, δεν πρόκειται να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Συκοφαντούν το σοσιαλισμό και την ΕΣΣΔ με στόχο να μην μαθαίνουν οι νέες γενιές την αλήθεια, να μην εντάσσονται στον αγώνα διεξόδου από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μ’ αυτό το στόχο η ΕΕ προχωράει στην απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων. Έχει πάρει την ανιστόρητη απόφαση η 9η Μάη να εορτάζεται ως Ημέρα της Ευρώπης, αντί της Αντιφασιστικής Νίκης. Και η 23η Αυγούστου να εορτάζεται ως ημέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, στα οποία εντάσσει την ΕΣΣΔ μαζί με τον Χιτλερισμό! Προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια πως ο φασισμός είναι δημιούργημα του μονοπωλιακού καπιταλισμού, τον οποίο χρησιμοποιούν ενάντια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που αντιπροσωπεύει το μεγαλειώδες ΕΑΜικό Λαϊκό Αντιστασιακό Απελευθερωτικό κίνημα και την εποποιία του ΔΣΕ, καταδικάζει το νέο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που, ουσιαστικά, αθωώνει το φασισμό -ναζισμό και τα εγκλήματά του.
Το νέο ψήφισμα του Ευρωκοινοβούλιου δείχνει ότι η αντιδραστική ιμπεριαλιστική ΕΕ φοβάται την ιστορική μνήμη, η οποία αποτελεί παράγοντα της λαϊκής πάλης σήμερα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι λαοί θυμούνται και αναγνωρίζουν την υπεροχή και την προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος, της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών. Συγκρίνουν τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού με τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, που σαπίζει και προκαλεί τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να αντιμετωπίσει την κρίση του, μακελεύοντας τους λαούς.
Το μέλλον ανήκει στους λαούς που παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες τους, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, όπως έγινε και στη δεκαετία του 1940, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση τους σοσιαλισμού, που είναι η μόνη διέξοδος από τη βαρβαρότητα.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, χαιρετίζει την πρωτοπόρα, ανυπότακτη και αδιάλλακτη στάση του τιμημένου ΚΚΕ, του Κόμματος της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους ναζί. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κατάγγειλε και καταψήφισε και το νέο αυτό κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την στάση των κυβερνητικών ευρωβουλευτών που το υπερψήφισαν και τη στάση των άλλων κομμάτων που το νομιμοποίησαν δηλώνοντας «παρών».
Ο αντικομμουνισμός, η παραχάραξη της Ιστορίας και το πολεμικό ντελίριο των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεών τους δεν θα περάσουν. Η ιστορική αλήθεια θα λάμψει, οι λαοί θα νικήσουν!