Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο, είχαν το πρωί της Παρασκευής, μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Στη συνάντηση, έγινε εκτενής συζήτηση για σημαντικά έργα υποδομών, με τα θέματα της κατασκευής του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ακόμη οι δυο πλευρές συζήτησαν για θέματα δυσλειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και για τις καθυστερήσεις πληρωμών που υπάρχουν στα έργα, για την αποκατάσταση μνημείων της περιοχής, για τη συνεργασία που υπάρχει από την πλευρά του ΤΕΕ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και για το νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί στα Ιωάννινα από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) του ΙΤΕ.
Η αντιπροσωπεία της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το ΤΕΕ Ηπείρου, για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη της παράταξης, σημειώνοντας πως η πολύπλευρη συνεργασία των δυο πλευρών πρέπει να έχει και συνέχεια.
Στην Πολυτεχνική Σχολή
Εν τω μεταξύ, μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με την Πολυτεχνική Σχολή επισκέφθηκαν τον Κοσμήτορα, κ. Βασίλη Δημακόπουλο και άλλους καθηγητές των Σχολών στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στα ΓΑΚ, με αφορμή τα 60 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που έγιναν την τελευταία διετία για την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την ταυτόχρονη ανάδειξη της τεχνολογικής ανάπτυξης, εφαρμόζοντας και προτείνοντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.
Για όλα τα παραπάνω ζητήματα το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποίησε ημερίδες σε συνεργασία και με την Πολυτεχνική Σχολή για την ανάδειξη και προστασία του Ιστορικού χώρου του Σουλίου, καθώς και για άλλα μνημεία της περιοχής, για την προσαρμογή των παραδοσιακών υλικών στη σύγχρονη δόμηση, για τις αναπλάσεις του Δημόσιου χώρου των πόλεων, για τους προσεισμικούς ελέγχους στα Δημόσια κτίρια, αλλά και για την προώθηση της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων περιοχών της Ηπείρου.
Στόχος της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» και του ΤΕΕ Ηπείρου είναι να επιτευχθεί η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, ενισχύοντας τόσο το θεσμό της Πολυτεχνικής Σχολής όσο και του ΤΕΕ. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στη εξαιρετικά σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, να αποτελέσει Εξεταστικό Κέντρο για την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, ισχυροποιώντας τη θέση του Φορέα, αλλά ενισχύοντας ταυτόχρονα και το κύρος της Πολυτεχνικής Σχολής.