Παπαδοπουλος Super Markets
Smart Shoes παράγουν ενέργεια με το περπάτημα Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Σύνταξη: Στέλλα Παπαθανασίου   
Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2015 09:52

3709234441.jpgΗ επανάσταση στις μπαταρίες αργή να έρθει οπότε μέχρι τότε είμαστε αναγκασμένοι να κουβαλάμε φορτιστές ή δεύτερες μπαταρίες. Μια πολυ καλή λύση είναι αυτή που πρότείνουν Γερμανοί ερευνητές οι οποιοι δημιουργησαν συσκευες που παράγουν ενέργεια κατα το περπάτημα και έχουν τετοιο μέγεθος που μπόρουν να ενσωματωθούν  μεσα σε ένα παπούτσι.
Η τεχνολογία αυτή  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίζει φορειτές συσκευές οι οποίες δεν θα χρειάζονται μπαταρίες. Υπάρχουν δυο συσκευές, το «shock harvester» που παράγει ενέργεια όταν η φτέρνα ακουμπάει στο έδαφος και «swing harvester» που παράγει ενέργεια ενώ το πόδι είναι στον αέρα και κουνιέται.
Η ενέργεια που παράγεται είναι δυστυχώς πολύ μικρή γύρω στα 3-4 milliWatt (mW) στο peak της, που σημαίνει ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή για να φορτίσει μια μπαταρία κινητού που θα απαιτούσε 2,000 mW, αλλά είναι αρκετή για να φορτίσει αισθητήρες και πομπούς.
Ας ελπίσουμε οτι η τεχνολογία αυτή θα αναπτυχθεί αρκετα στο μελλόν για να μπορέσουμε να φορτίζουμε τα smartphones και τα tablets μας.