Παπαδοπουλος Super Markets
Με αυτοδιοικητική σημαία ο Γ. Ζάψας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 17:34

607511257.jpgΤην κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου ως επικεφαλής συνδυασμού συνεργασίας των παρατάξεων «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» και «Ήπειρος των Οριζόντων» ανακοίνωσε ο Γιώργος Ζάψας

, σε μια σύμπραξη που έχει περισσότερο αυτοδιοικητικά και λιγότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως και ο ίδιος ανέφερε.
Μετά από διάλογο που διήρκεσε τρεις μήνες, το φλερτ των δύο παρατάξεων μετατράπηκε σε γάμο και μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγκρότηση της νέας παράταξης, για να ακολουθήσουν το όνομα, το σύμβολο και η παρουσίαση του προγράμματος.
Την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών εξέφρασε ο κ. Ζάψας, παράλληλα  όμως τη λύπη του για το ότι δεν έγινε δυνατός ένας ευρύτερος συνασπισμός δυνάμεων. Χωρίς διάθεση καταλογισμού ευθυνών, άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν περιθώρια για συνέχιση του διαλόγου με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε αυστηρά κομματικές τις άλλες τέσσερις υποψηφιότητες  και επισήμανε πως τα κόμματα πρέπει να σεβαστούν τους ανθρώπους αυτοδιοίκησης.
«Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα, διότι όλοι περιχαρακώνονται πίσω από αυτό που έχουν. Εμείς το πετύχαμε. Θα θέλαμε να είναι ευρύτερος ο συνδυασμός μας, αλλά δεν κατέστη δυνατό, παρά τις προσπάθειες των αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων. Για μας ο χαρακτήρας των περιφερειακών εκλογών είναι και πολιτικός και αυτοδιοικητικός. Για τους άλλους είναι αυστηρά και μόνο πολιτικός. Σε αυτό δε συμφωνήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ζάψας ανέφερε πως δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά ζήτημα αξιωμάτων και πρόσθεσε πως στόχος είναι μια άλλη Περιφέρεια, καθώς «αυτό που ζούμε δεν είναι αξιοβίωτη ανάπτυξη», σε έναν παραλληλισμό με το όνομα της παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη.
«Δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο τις υποδομές. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες. Αν δε γίνουν αυτά δε μπορούμε να προχωρήσουμε. Ούτε ο πρωτογενής τομέας, ούτε ο τουρισμός από μόνοι τους μπορούν να λύσουν προβλήματα. Δε θέλουμε πολιτισμό που να είναι τουριστική ατραξιόν. Το οικονομικό περιβάλλον είναι ασφυκτικό. Καλούμαστε να διαχειριστούμε λίγα για πολλούς», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας πως η νέα παράταξη δίνει μεγάλη βάση στις συλλογικότητες που θα στηρίξουν τον συνδυασμό  και στα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν.
Ο Β. Αργύρης στον ΒΗΜΑ 90.1

Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Γιώργο Ζάψα ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» Βαγγέλης Αργύρης και χαρακτήρισε την κοινή κάθοδο των παρατάξεων ως την καλύτερη δυνατή κατάληξη, αν και δεν έκρυψε την προσδοκία για μια κοινή κάθοδο όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.«Δεν ενώνουμε δύο παρατάξεις σε μία. Απλά υπήρξε αυτή η συμφωνία ότι οι δυνάμεις που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις, θα στηρίξουν τον Γιώργο Ζάψα στη συγκρότηση ενός νέου ψηφοδελτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως θα είναι παρών στις εξελίξεις, αλλά πλέον ο δρόμος ανήκει σε άλλους.

Στηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ.

Τέλος, με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜ.ΑΡ. αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας, του μέλους της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργου Ζάψα, για επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού συνεργασίας των παρατάξεων “Ήπειρος Τόπος Να Ζεις” και “Ήπειρος Των Οριζόντων”, στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.