Παπαδοπουλος Super Markets
«Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 09:36

3082854403.jpg«Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» ονομάζεται η παράσταση της χορογράφου Αγγελικής Στελλάτου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα

«Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.
Η Αγγελική Στελλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, στο MerceCunninghamDanceStudios. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια ContactImprovisation και ReleaseTechniques με τους K.J.Holmes, JeremyNelson, DanielLepkoff, SarahPearsons, SarahRudner και άλλους.
Το 1987 με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου ίδρυσαν την Ομάδα Εδάφους. Τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης χορεύτριας για το σόλο «Σκαλοπάτια» από την παράσταση «Ανθρώπινη Δίψα». Έχει συνεργαστεί με διάφορες χορευτικές ομάδες: SineQuaNon, Ανάλια, amorphy.org, Χορικά της Ζ.Νικολούδη και άλλες.
Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί με: το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας, το Θέατρο Εμπρός κ.ά. Τιμήθηκε με το βραβείο Κ.Πράτσικα για την παράσταση Motortown σε σκηνοθεσία Β.Θεοδωρόπουλου. Ήταν επικεφαλής χορογράφος των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Στο δρόμο μου, ένας άγγελος» της Μ. Ευσταθιάδη, «λίγο πρίν( )λίγο μετά» για την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, «καν.ίβ.αλοι» θέατρο του Ν.Κόσμου 2009, «7 θανάσιμα αμαρτήματα» Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2011, «μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ», Αθήνα- Καλαμάτα 2013.
Ερμηνεύουν: Αγγελική Στελλάτου, Ιωάννα Αποστόλου
Μουσική: SebastienSeixas
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτογραφίες:Λίλλα Σωτηρίου, Ειρήνη Βασιλάτου
Τιμή εισιτηρίου: 10 και 7 ευρώ ανέργων/φοιτητικό
Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Πρόκος, RockShop, Ίρις, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.   
Διοργάνωση: Multi-artProjects / Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Χορηγοί παράστασης: Θεσσαλικό ΙΕΚ, σχολή χορού Γιάννας Νέσση, καφετέρια Chevalier
Υποστήριξη: ΚΤΕΛΙωαννίνων, Beatnik Studios, Vision of Sound