Παπαδοπουλος Super Markets
«Μια ενδιαφέρουσα ζωή» για τρεις τελευταίες παραστάσεις Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2014 16:12

4185278087.jpgΤις τρεις τελευταίες παραστάσεις του έργου «Μια ενδιαφέρουσα ζωή» που παρουσιάζει το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό των Ιωαννίνων. Μετά την επιτυχία του καλοκαιρινού κύκλου παραστάσεων και τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι θεατρόφιλοι των Ιωαννίνων, το έργο επιστρέφει, αυτή τη φορά, στη θεατρική σκηνή στα Παλιά Σφαγεία για τρεις μόνο παραστάσεις στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.
Το συγκινητικό κοινωνικό δράμα «Μια ενδιαφέρουσα Ζωή» βασίζεται στο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Οι Αγνοούμενοι». Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Θανάσης Τζάτσος, ο οποίος μετά από 35 χρόνια επιτυχημένης ενασχόλησης με τη σκηνογραφία κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και προσφέρει μια ομολογουμένως ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.
Το έργο παρακολουθεί τη ζωή και τη σχέση ενός σύγχρονου ζευγαριού που ζει στην Αθήνα και δέχεται την επίσκεψη της μεγάλης αδελφής από την Κύπρο, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην αναζήτηση του αγνοούμενου, από την τουρκική εισβολή, αδελφού τους. Το καταλυτικό τέλος θα αποδείξει ότι το θέμα του έργου είναι η λήθη και η άγνοια και τραγικοί ήρωες όχι αυτοί που αγνοούνται, αλλά όσοι αγνοούν. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Αντωνία Παλαβού, η οποία υποδύεται την μεγάλη αδερφή που δεν θέλει να ξεχάσει και αγωνίζεται, ο Παναγιώτης Ντούρος δημοσιογράφος που εκπροσωπεί τα μεγάλα συμφέροντα και το βιομηχανοποιημένο ψεύδος, και η Νέλη Σαβράνη που υποδύεται τη μικρή αδερφή η οποία δεν θυμάται και δεν ενδιαφέρεται να μάθει.
Ώρα έναρξης 21:00, Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 6946131950 ενώ το εισιτήριο κοστίζει μόλις 5 ευρώ.
Σημειώνεται πως για κάθε μια από τις τρεις παραστάσεις το καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» θα διαθέσει 20 δωρεάν εισιτήρια (60 συνολικά) για ανέργους. Τα εισιτήρια θα διατίθενται στα εκδοτήρια του θεάτρου με απλή επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Το «Μια ενδιαφέρουσα ζωή», είναι η δεύτερη φετινή παραγωγή του καλλιτεχνικού σωματείου «Εξαύδα», και αποτελεί μια «επετειακή» παραγωγή 40 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αφού το έργο «Οι Αγνοούμενοι», στο οποίο βασίζεται, γράφτηκε το 2005 με αφορμή το αίτημα της Τουρκίας να μπει στην Ε.Ε. Ο συγγραφέας, χωρίς πολιτικολογίες, ηθικολογίες ή πατριωτικές κορώνες ανέδειξε το θέμα της συλλογικής μνήμης και γενικότερης άγνοιας, σε μια εποχή γενικευμένης λήθης και ευδαιμονίας της Ελληνικής κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.