Παπαδοπουλος Super Markets
Προσωρινά στα Μάρμαρα τα ογκώδη αντικείμενα Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014 16:11

1586234810.jpgΤο παλιό δημοτικό λατομείο των Μαρμάρων θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά για την εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων. Η λύση αυτή επιλέχθηκε καθ’ υπόδειξη των υπηρεσιών και μετά από σύμφωνη γνώμη και του τοπικού συμβουλίου, εωσότου λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Ελληνικό.
Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στην προ ημερησίας συζήτηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα.
Διευκρινίσεις για το ότι ο ΧΥΤΑ Ελληνικού δεν μπορεί να δεχθεί σήμερα τα ογκωδη αντικείμενα, έδωσε ο Θωμάς Μπέγκας με την ιδιότητα του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.  Όπως σημείωσε, ο εργολάβος που έχει την ευθύνη διαχείρισης του ΧΥΤΑ, έχει αρνηθεί να επιτρέψει την προσωρινή εναπόθεση των αντικειμένων ενόψει της προμήθειας θρυμματιστή, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η χωροθέτησή του. Ωστόσο, σύντομα αυτό θα γίνει και δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Η μόνη αντίδραση προέκυψε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τσάγκα, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο να δημιουργηθεί χαβούζα ογκωδών αντικειμένων δίπλα από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. «Με δυσμενείς καιρικές συνθήκες τα μπάζα θα φτάσουν στα Καρδαμίτσια. Είναι τερατούργημα και παράνομη ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΕΣΠΑ και νέες περικοπές
Στα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι το σχέδιο πρότασης του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ, μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου. Κάλεσε δε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις παρατάξεις να το μελετήσουν και να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις ώστε ο Δήμος να είναι έγκαιρα προετοιμασμένος.
«Στην προεκλογική περίοδο μπορεί οι τόνοι να ανεβαίνουν όπως και η αντιπαράθεση, όμως έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουν όλοι μαζί, να συνεργαστούμε και να καταθέσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το Δήμο μας. Η έγκαιρη προετοιμασία είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας», τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Φίλιος καυτηρίασε τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, περίπου 94 εκατομμύρια ευρώ, χορηγούνται επιλεκτικά σε Δήμους της χώρας, κίνηση που δεν είναι ούτε ηθική, ούτε διάφανη, εν όψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου.
Στο μεταξύ, η Διοίκηση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για το καθεστώς λειτουργίας των ΔΕΥΑ, με αφορμή τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για κλείσιμό τους ή για διαθεσιμότητα προσωπικού.
Αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο ιδρυτικός νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί παρά μόνο να τροποποιηθεί.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας έθεσε θέμα για τους λανθασμένους λογαριασμούς ΔΕΥΑΙ και για τις  λακκούβες, ενώ ζήτησε ενημέρωση και για το θέμα των ΑμεΑ.
Τέλος, ο Στέφανος Σκοπούλης δήλωσε στο σώμα ότι η ΔΡΑΣΥ θα κατέβει στις εκλογές, απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια που τροφοδοτούνται για κοινή κάθοδο με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.