Παπαδοπουλος Super Markets
Το Facebook κοντεύει να ξεπεράσει τον πληθυσμό της Κίνας Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Σύνταξη: Στέλλα Παπαθανασίου   
Πέμπτη, 20 Νοέμβριος 2014 10:47

2590012148.jpgΠαρά τα επικριτικά σχόλια, τις όποιες ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα και την όποια προσπάθεια από επίδοξους ανταγωνιστές, το Facebook συνεχίζει  να είναι πρώτο. Οι χρήστες δεν δείχνουν να πτοούνται από τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων, αντιθέτως έρχονται όλο και περισσότεροι στο πλευρό του Facebook.
Ο “βασιλιάς των socialmedia” συνεχίζει την κυριαρχία του φτάνοντας το 1,35 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, αριθμός τεράστιος, αν σκεφτούμε ότι αυτός είναι περίπου ο πληθυσμός της Κίνας και σε λίγο θα τον ξεπεράσει. Αξίζει να πούμε ότι οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό 316.1 εκατομμύρια και η Ευρώπη 742.5, το Facebook ξεπερνά το σύνολο του πληθυσμού τους μαζί.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου που έδωσε το Facebook, ο μέσος όρων των mobile χρηστών ανά μήνα έφτασε το 1.12 δισεκατομμύριο πράγμα που σημαίνει 29% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι. Συγκριτικά, για να καταλάβουμε τα μεγέθη, το Twitter ανακοίνωσε 284 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες.
Εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι από τους χρήστες μπαίνουν σε καθημερινή βάση, ο μέσος όρος των καθημερινών χρηστών στο τρίτο τρίμηνο είναι 703 εκατομμύρια. Αν λάβουμε υπόψη και τους desktop χρήστες, φτάνουμε στα 864 εκατομμύρια κάθε μέρα.
Αναμενόμενο είναι από την αύξηση των χρηστών να έρθει και αύξηση κερδών για την εταιρεία. Το 64% των εσόδων του Facebook προέρχεται από τις διαφημίσεις και το 66% των διαφημίσεων αυτών προέρχονται από mobile.