Παπαδοπουλος Super Markets
Room Alive, η Microsoft μετατρέπει το δωμάτιο σε τεράστιο παχνίδι Xbox (Βίντεο) Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Σύνταξη: Στέλλα Παπαθανασίου   
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 20:05

3985745786.jpgΌταν η Microsoft παρουσίασε το Illumi Room στην CES τον προηγούμενο χρόνο, τράβηξε αρκετά βλέμματα καθώς μια νέα γενιά

παιχνιδιών για το Xbox ήταν προ των πυλών. Πιο συγκεκριμένα το illumi Room ήταν ένα σύστημα που μπορούσε να προβάλει γύρω από την τηλεόραση, πάνω στον τοίχο και στα έπιπλα την προέκταση του παιχνιδιού που έπαιζες κάνοντάς το πιο ρεαλιστικό.
Το συγκεκριμένο σύστημα είχε φανεί ότι ήταν κάτι παραπάνω από ένα καινοτόμο concept. Παρόλα αυτά δεν είδαμε κάποιο τελικό προϊόν τους μήνες που πέρασαν, αλλά αυτή την χρονιά η Microsoft επιστρέφει δριμύτερη και φέρνει το Illumi Room 2.0: Room Alive.
Το Room Alive έχει δομηθεί πάνω στο ίδιο concept με το Illumi Room, αλλά το πάει ένα βήμα παρά πέρα καθώς προεκτείνει το περιβάλλον ενός Xbox παιχνιδιού σε όλο το δωμάτιο. Αυτό είναι ένα democoncept, συνδυάζει το Kinect και προβολείς για να δημιουργήσει μια επαυξημένη, πραγματικότητα με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να έχει διάδραση. Το Room Alive μπορεί να παρακολουθεί την θέση του κεφαλιού του χρήστη με τους αισθητήρες του Kinect και έτσι καταφέρνει να δημιουργεί το περιβάλλον.
Ο συνδυασμός Kinect και εξειδικευμένων προβολέων που χρειάζονται για να λειτουργήσει το σύστημα αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά ακριβός. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο, για την Microsoft, ώστε να φανταστεί πως θα είναι τα μελλοντικά σαλόνια και η εμπειρία gaming, όταν η τεχνολογία γίνει λιγότερο ογκώδης και πιο φθηνή.
Δείτε το βίντεο εδώ.