Παπαδοπουλος Super Markets
Με νέο όνομα η ΔΗΜ.ΑΡ. στις Ευρωεκλογές. -Στηρίζει τους "5 δημάρχους" ο Φ. Κουβέλης Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2014 19:21

3989101283.jpgΤο όνομα "ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία" πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου "τρίτου πόλου",

που παρουσιάστηκε σήμερα, απο τον γραμματέα του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σύμφωνα με τον γραμματέα, η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες μεταξύ των οποίων (Π. Μπεγλίτης, Γ. Τσαμουργέλης, Μαριλένα Κοππά, Γ. Σωτηρέλλης κ.α), θα είναι ανοικτό και σε άλλες συμμετοχές, θα έχει την ευθύνη καθόδου στις ευρωεκλογές, θα συντονίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου και θα διαμορφώσει το πολιτικό πλαισίο της εκλογικής διακήρυξης. Στο ζήτημα αυτό έχει συμφωνηθεί το σχετικό κείμενο, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα λίστα προσωπικοτήτων και επιστημόνων από όλο το κοινωνικό φάσμα το οποίο εκφράζεται θετικά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Ακόμη εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου προγραμματίζεται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τη δημόσια ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., έγινε γνωστό ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Θύμιου Σώκου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, οι συζητήσεις για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μάρκου Μπόλαρη στην Κεντρική Μακεδονία.

"Είναι ανάγκη"...

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε. ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε ιστορική ανάγκη τον λεγόμενο προοδευτικό πόλο και πρόσθεσε πως ότι «ο προοδευτικός πόλος θα είναι πραγματικά προοδευτικός. Δεν θα είναι λαϊκιστικός για να θωπεύσει συνειδήσεις, δεν θα βασίζεται στην άκρατη υποσχεσεολογία ούτε θα αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα προς άγραν ψήφων».

Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη στήριξή του στους κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη που, όπως είπε, αναδεικνύουν τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών και στήριξε την πρωτοβουλία και τις προτάσεις της κίνησης των "5 δημάρχων", στους οποίους συμμετέχει και ο Φιλ. Φίλιος των Ιωαννίνων.