Παπαδοπουλος Super Markets
Hendo Hoverboard, το αιωρούμενο skateboard έγινε πραγματικότητα Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Σύνταξη: Στέλλα Παπαθανασίου   
Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014 18:00

2632143785.jpgΗ μελλοντική τεχνολογία που μας έδειξε ο Rober Zemecki στην θρυλική του ταινία Back to the Future, μπορεί να έμοιαζε απίστευτη το 1989 αλλά πολλές φορές οι ταινίες είναι οιωνοί της μελλοντικής πραγματικότητας..
Το αιωρούμενο skateboard ή αλλιώς Hendo Hovercraft, δημιουργήθηκε από τους Jil και Greg Henderson, ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, και ελπίζουν μέχρι το 2015 να έχουν οι developers την τεχνολογία στα χέρια τους και μερικούς μήνες αργότερα να κυκλοφορήσει.
Όταν δοκιμάζεις το Ηoverboard είναι σαν να στέκεσαι σε πάνω σε ένα δίσκο του airhockey ο οποίος απέχει 3/4 της ίντσας από το έδαφος. To hoverboard μπορεί να λειτουργήσει μόνο πάνω σε συγκεκριμένες επιφάνειες, οπότε δεν μπορείς να το πάρεις και να πας μια βόλτα στο πάρκο για παράδειγμα. Επίσης ίσως υπάρχει μια δυσκολία στο να το στρίψεις.
Παρόλα αυτά το να τελειοποιήσεις το Hovercraft θα χρειαστεί χρόνο και χρήματα. Το video αποτελεί την απόδειξη ότι μπορεί να λειτουργήσει τέλεια κάποια μέρα. Μπορεί να μην δούμε πολύ γρήγορα παιδιά να κάνουν skate με μια τέτοια συσκευή, αλλά οι κινητήρες που το κάνουν να αιωρείται μπορούν να έχουν ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Για αυτό είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το Whitebox Developer Kit σε άλλους δημιουργούς.
Η καμπάνια στο Kickstarter έχει φτάσει στα 310.885 δολάρια ενώ ζητούσε 250.000 δολάρια και απομένουν ακόμη 52 μέρες για να λήξει. Η πρώτη φουρνιά των Hendo Hoverboards θα είναι διαθέσιμη στις 21 Οκτωβρίου του 2015.
Δείτε το βίντεο εδώ