Παπαδοπουλος Super Markets
Επίσκεψη Τσιρογιάννη στην Πυροσβεστική Άρτας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 17:50

1134162602.jpgΣτα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας. Εκεί συνάντησαν τον Διοικητή της Π.Υ. Άρτας Αν/χο Θωμά Ρίζο ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της.
Ο κ. Τσιρογιάννης δήλωσε εξαρχής ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό της Πυροσβεστικής και ο στόχος των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι τα θέματα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κ.Τσιρογιάννης δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε να ενισχυθεί και να στηριχθεί το έργο της Π.Υ. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην σωστή συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, στον καθαρισμό των δρόμων από αναφλέξιμα υλικά, την συντήρηση των δρόμων για την ευχερή πρόσβαση των οχημάτων της Π.Υ., την κοπή των ξερών χόρτων την Άνοιξη και τις περιπολίες από πλευράς Δήμου.
Ο κ. Ρίζος αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία του υπογράμμισε πως πρώτη προτεραιότητα καταλαμβάνει το κτιριακό ζήτημα και την μεταστέγαση της υπηρεσίας σε ιδιόκτητο και κατάλληλο χώρο. Αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία της πρόληψης αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών. Ειδικότερα δήλωσε πως γίνονται συνεχείς ενημερώσεις σε σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις ενώ κάθε χρόνο γίνονται και ασκήσεις. Ο ίδιος μίλησε και για την σημαντική και απαραίτητη συμβολή των εθελοντών και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, στο έργο της Π.Υ. Επίσης, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου τονίσθηκε ότι πρέπει τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου να συνδράμουν το έργο της Π.Υ. και πως βαρύτητα πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό του αλσυλλίου αλλά και της έκτασης πάνω από τη Μονή Κάτω Παναγιάς.
Λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Τσιρογιάννης κι αφού ευχαρίστησε τον κ. Ρίζο για την ενημέρωση, επισήμανε πως ο σωστός προγραμματισμός και οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο δήμος να είναι ασφαλής.