Παπαδοπουλος Super Markets
«Τα Κρυμμένα Σεντούκια του Αλή Πασά» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 16:24

3076911971.jpgΟι εορτασμοί της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ολοκληρώνονται το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση του βιβλίου «Τα Κρυμμένα Σεντούκια του Αλή Πασά» της Μαίρης Σάββα Ρουμπάτη και των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
Η παρουσίαση θα γίνει στον Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής, και θα συμμετάσχουν οι σκηνοθέτης Νικαίτη Κοντούρη, ο Συγγραφέας και τέως Δήμαρχος Ιωαννίνων Αναστάσιος Παπασταύρου και ο Καθηγητής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων Απόστολος Μπενάτσης.
Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ - UNRIC με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας της UNESCO, που φέτος έχει θέμα «Βιβλίο και Εκπαίδευση στη Μητρική Γλώσσα». Το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ αναμένεται να στείλει από τις Βρυξέλλες μήνυμα για την συγκεκριμένη επέτειο, το βράδυ της εκδήλωσης.
Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου
Τρία παιδιά παρασύρονται από περιέργεια σε μια περιπέτεια που τα οδηγεί βήμα-βήμα στην αναζήτηση ενός μυθικού θησαυρού. Πέντε-έξι λέξεις χαραγμένες σε πέτρα κι ένα μυστήριο γύρω από ένα κομπολόι, γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας, που περνάει από την αρχαιότητα και φτάνει ως την εποχή της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας.
Η Ιστορία μαγεύει τα παιδιά, τα παίρνει από το χέρι για να περπατήσουν στο Κάστρο των Ιωαννίνων, τα βουτάει στα νερά της Λίμνης Παμβώτιδας, τα οδηγεί σε υπόγειες σπηλιές και αρχαίους τόπους, τους μαθαίνει τα μηνύματα της φύσης, τα ανεβάζει σε απόκρημνα βουνά, τα ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ήπειρο και τους γνωρίζει από κοντά μυθικά πρόσωπα.
Οι ανασκαφές που χρόνια τώρα συνεχίζονται για την ανακάλυψη του μυθικού θησαυρού του Αλή πασά, στα Γιάννενα και σε άλλους τόπους της Ελλάδας, μπορεί να μην έχουν σταματήσει, όμως οι τρεις φίλοι ανακαλύπτουν τελικά κάτι που κανένας χρυσοθήρας δεν φαντάστηκε ποτέ.
Για παιδιά από 9 έως 99 ετών.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Μαίρη Σάββα γεννήθηκε στην Αθήνα. Στο πανεπιστήμιο σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δίκαιο της Ευρώπης. Για πολλά χρόνια, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, σε περιοδικά κι εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έμεινε κάποια χρόνια στο Βέλγιο. Πάντα της άρεσε να διαβάζει, να ακούει, να μεταφράζει και να λέει ιστορίες. Ιστορίες διάφορες, γι ανθρώπους, για ζώα, για πόλεις, ποτάμια και βουνά. Ιστορίες μαγικές, ρυθμικές, πολύχρωμες και γκρίζες. Ιστορίες στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα ισπανικά. Ιστορίες που κρύβονται πίσω από μικρές ανύποπτες λέξεις άλλων ιστοριών. Έχει δημοσιεύσει μερικές.
Τα Κρυμμένα Σεντούκια του Αλή Πασά είναι από τις πιο αγαπημένες της.