Παπαδοπουλος Super Markets
Παπούλιας: "Ο Έλληνας στις δύσκολες στιγμές αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του" Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 14:12

1636615978.jpgΜε ένα μήνυμα αισιοδοξίας συνοδεύτηκε και φέτος η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στα Γιάννενα, επ’ ευκαιρία της 101ης επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό. Ο κ. Παπούλιας τόνισε στη δήλωσή του πως ο λαός θα ξεπεράσει την κρίση, γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους.
"Ζούμε μια πολύ σημαντική επέτειο σήμερα. Σκεφτόμαστε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και όλους αυτούς που σκοτώθηκαν για την ελευθερία μας. Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικο-στρατιωτική σημασία.

Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος με το μύθο του αήττητου τουρκικού στρατού. Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη εκείνη απεκλήθη και μια τραγική ήττα του '97. Ο ελληνικός λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν τα επόμενα χρόνια. Και μεγαλούργησαν γιατί ήμασταν όλοι ενωμένοι. Γιατί είχαμε μια άξια στρατιωτική ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξίσου άξια πολιτική ηγεσία. Αναδείχθηκαν αρετές του Έλληνα, που τις έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Με ρωτάνε γιατί είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Γιατί σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Έλληνας αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του. Υποφέρει, και αυτό είναι αλήθεια. Ελπίζουμε ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού θα έχουν ένα τέλος και είμαι σίγουρος γι' αυτό. Και πάλι θέλω να σκύψω το κεφάλι σε όλους αυτούς τους μαχητές των φρουρών έξω από τα Γιάννενα, στους απελευθερωτές, σε αυτή τη μεγάλη νίκη , που ήταν και ένα προσκλητήριο για όλο τον ελληνισμό. Μόνο να σκεφτεί κανένας πόσοι έτρεξαν απ' όλες τις γωνιές της γης για να προσφέρουν και την ίδια τους τη ζωή σ' αυτό το μεγάλο αγώνα. Και σήμερα ο ελληνικός λαός υποφέροντας δίνει αυτή τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση. Πιστεύω ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα, θα ξεπεραστούν οι κρίσεις». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό των 101 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

3551271738.jpg

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος έδωσε και αυτός ένα αισόδοξο μήνυμα για το μέλλον της χώρας: «Έχουν περάσει 101 χρόνια από το πρωινό εκείνης της μέρας που ο ελληνικός στρατός έμπαινε στα Γιάννενα. Αυτή η μέρα και η μνήμη αυτής της ημέρας, όπως γιορτάστηκε πριν από λίγο σε αυτή την παρέλαση, μας γεμίζει όλους δύναμη αισιοδοξία και ελπίδες για το μέλλον του τόπου μας. Το μέλλον αυτό, το οποίο και εφόσον θυμόμαστε και συνεχίζουμε να θυμόμαστε παρόλες τις αντιξοότητες διαγράφεται ευοίωνο και ελπιδοφόρο».