Παπαδοπουλος Super Markets
Κ. Τασούλας: «Δεν έχουμε αντάρτικα, γιατί δεν έχουμε χρίσματα» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 00:08

4092467036.jpg«Δεν έχουμε αντάρτικα, γιατί δεν έχουμε χρίσματα». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, στην εκπομπή «Πολιτική Κουζίνα»

της Βίλιαν Στασινού στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την πολυδιάσπαση που προκύπτει για τη Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Ιωαννιτών από τις υποψηφιότητες του Νίκου Γκόντα, του Παντελή Κολόκα, αλλά και του Άρη Μπαρτζώκα.
Μάλιστα, ανέφερε πως η στήριξη από τα κόμματα αυτή την περίοδο δεν ευνοεί, αλλά μάλλον «χαντακώνει», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ωστόσο ο ίδιος από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Γκόντα. Χαρακτήρισε συμπαθητικές τις άλλες υποψηφιότητες και εκτίμησε πως στο τέλος θα υπάρχει μία σύνθεση.
Μήνυμα αισιοδοξίας
Ο κ. Τασούλας θέλησε να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας επισημαίνοντας πως μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2009, στηριζόμενη μάλιστα στις δικές της δυνάμεις και όχι σε δανεικά.
Διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα, καθώς και να ήθελε κάποιος να το πράξει, δε θα περνούσαν από τη Βουλή. Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρέπει να φτάσουμε στο αντίθετο άκρο. «Η χώρα χρεοκόπησε γιατί δε χαλάγαμε χατίρι», ανέφερε και στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης ονοματίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η διάσωση δε μπορεί να είναι δημοφιλής. Η εποχή των ταξιμάτων τελείωσε και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα φανεί η αλλαγή. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρά», σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Δεν είμαι νούμερο»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αναφορές του Κ. Τασούλα στη νύχτα της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου και στις αναταράξεις που προκάλεσαν οι διαφωνούντες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την άποψη πως ο ίδιος ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δε μπορούσε να αποτρέψει όσους επέλεξαν να το καταψηφίσουν. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη και οι 22 βουλευτές να ήταν 40, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι χειρισμοί του ήταν επιτυχείς.
Ερωτηθείς για το αν η τοποθέτησή του στο Ίδρυμα Κ. Καραμανλής ήταν μιας μορφής αποστρατεία, είπε πως πιστεύει το αντίθετο με δεδομένο πως οι προκάτοχοί του Β. Μεϊμαράκης και Γ. Μιχελάκης έγιναν ο ένας Πρόεδρος της Βουλής και ο άλλος Υπουργός Εσωτερικών. Έσπευσε, βέβαια, να διευκρινίσει πως αυτό δε σημαίνει πως αναμένει υπουργοποίηση και κρίνοντας ορθές τις επιλογές του πρωθυπουργού.
«Δεν είμαι νούμερο. Οι εποχές δεν αντέχουν νούμερα ούτε ψώνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.