Παπαδοπουλος Super Markets
Να σεβαστούν τα δικαστήρια την απόφαση για τις συλλήψεις περί χρεών, ζητά ο Γ. Νταλαμάγκας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 17:59

1430738619.jpgΤα δικαστήρια και τους δικαστές να σεβαστούν την απόφαση για την αντισυνταγματικότητα της αυτόφωρης σύλληψης για χρέη στο Δημόσιο καλεί ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Γιώργος Νταλαμάγκας. Μιλώντας στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, σχετικά με το θέμα που έφερε στο "φως" της δημοσιότητας χθες το vimanews.gr (αναλυτικά εδώ), ο κ. Νταλαμάγκας σημείωσε πως η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα έχει ληφθεί απο το 2010. "Είναι καλό, που τα δικαστήρια επιβεβαιώνουν αυτή την απόφαση. Σαν Εμπορικός Σύλλογος καλούμε τα δικαστήρια να σεβαστούν την απόφαση αυτή, ώστε να μην ταλαιπωρούνται συνάδελφοι μέσα απο τις διαδικασίες της σύλληψης για χρέη στο δημόσιο" σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Πολιτεία δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπους που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. "Όλοι γνωρίζουμε το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες και τι προσπάθειες κάνουν όλοι οι μικρομεσαίοι για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές" υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Δημιουργεί πρόβλημα ο Νόμος

Εξάλλου, ερωτηθείς για το νέο νόμο εκμίσθωσης επαγγελματικών ακινήτων, που μειώνει το κατώτατο όριο στα 3 έτη απο τα 12, ο κ. Νταλαμάγκας σημείωσε πως δημιουργεί πρόβλημα στους επαγγελματίες, μιας και "είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να επενδύσει χρήματα και να μπορέσει να τα αποσβέσει μέσα σε τρία χρόνια. Αυτό θα ευνοήσει μόνο κάποιους ευκαιριακούς εμπόρους. Ο νέος νόμος διασφαλίζει τους ιδιοκτήτες απο τους κακοπληρωτές εμπόρους, αφού εάν δεν πληρώσουν ενοίκια για ένα ή δυο μήνες μπορούν να τους διώξουν".

Σημειώνεται πως μιλώντας στη Βουλή χθες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπερασπίστηκε -όπως άλλωστε αναμενόταν- τη ρύθμιση, χαρακτηρίζοντάς την δίκαιη. Ο υπουργός σημείωσε πως «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει επιβάρυνση λόγω κρίσης αλλά η επιβάρυνση είναι και για ιδιοκτήτες από τους φόρους» και πρόσθεσε «έχουμε ξενοίκιαστα μαγαζιά και η θέση των ιδιοκτητών έχει επιβαρυνθεί λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων. Είναι δίκαιη η λύση που περιγράφεται στην τροπολογία. Δεν οδηγούμαστε σε εξώσεις σε ότι αφορά τις σημερινές συμβάσεις. Διορθώνουμε αδικίες κατά της μιας πλευράς… Είναι μια σημαντική αλλαγή και νέο ξεκίνημα για την μισθωτική αγορά».