Παπαδοπουλος Super Markets
Τήρηση του χρονοδιαγράμματος ζητά ο Θ. Μπέγκας.- "Έχω αποδείξει τη δέσμευσή μου στην παράταξη" Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 17:11

1204545410.jpgΤην πιστή τήρηση του προγράμματος που έχει θέσει η Γραμματεία της παράταξης "Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα", και έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών την 26η Φεβρουαρίου

ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης που είχε με την Γραμματεία της παράταξης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "οποιαδήποτε αναβολή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή".

 

Ο κ. Μπέγκας, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η Γραμματεία ως το πολιτικό όργανο της παράταξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής επικεφαλής, έχει υποχρέωση να καταθέσει ένα σοβαρό πολιτικό κείμενο αξιολόγησης, το οποίο θα αποτυπώνει διάφανα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις συναντήσεις που έγιναν με κόμματα, φορείς, πρόσωπα και τα στοιχεία που αναδεικνύει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της παράταξης.

Σε ότι αφορά το εκλεκτορικό σώμα που θα αναδείξει τον επικεφαλής, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως ο ίδιος ήταν από την αρχή ανοιχτός στην κοινωνία και η άποψη του είναι πως οι κάλπες της παράταξης θα πρέπει να είναι ανοιχτές σε όλη την κοινωνία. Ωστόσο, δήλωσε πως θα σεβαστεί και θα αποδεχθεί την επιλογή που θα κάνει η Γραμματεία και το όποιο εκλεκτορικό σώμα αποφασίσει, αρκεί η επιλογή να δείχνει απόλυτο σεβασμό προς τα μέλη της παράταξης. "Προτάσεις που ακούστηκαν και … «εφευρίσκουν»  εκλέκτορες, προσβάλουν την παράταξη" σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η δεσμευση...

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της δέσμευσης απέναντι στην παράταξη, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει πως την δέσμευσή του απέναντι στην παράταξη την έχει αποδείξει με πράξεις κι όχι με λόγια, με το σεβασμό στη δεοντολογία και συμπεριφερόμενος με πολιτική τιμιότητα από την πρώτη μέρα που εντάχθηκε σε αυτήν.
«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θεωρώ ότι ουσιαστικά δεσμεύομαι απέναντι στην παράταξη κι όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού και  φρασεολογία μιλιταριστικού τύπου που δεν ταιριάζει σε μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία αλλά σε παρατάξεις «τύπου σοβιέτ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών της παράταξης.

Παράλληλα, ζήτησε ακόμη από την Γραμματεία να δημοσιοποιήσει ολόκληρη τη δημοσκόπηση, έτσι ώστε να γνωρίζουν άπαντες τα αποτελέσματα της κι όχι να διαρρέουν αποσπασματικά στοιχεία που προκαλούν παρερμηνείες, ενώ επεσήμανε ότι η υποβολή της υποψηφιότητας του άνοιξε ένα γόνιμο διάλογο και επανέφερε την παράταξη στο παρόν. «Δείξαμε ότι δεν είμαστε φοβικοί. Όποιος εξακολουθεί να βρίσκει «προβληματικό» ή να φοβάται αυτό το διάλογο ακόμη και σήμερα, είναι δικό του θέμα κι όχι της παράταξης» σημείωσε.

Η ανανέωση...

Τέλος, επανέλαβε στα μέλη της Γραμματείας, ότι η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικιακής επετηρίδας, αλλά αφορά την ανάγκη να δοθεί ο χώρος στη δυναμική και άλλων ανθρώπων να συμμετάσχουν στα κοινά, ανθρώπων με φρέσκιες ιδέες, με διάθεση προσφοράς, με αγάπη για την πόλη.