Παπαδοπουλος Super Markets
ΓΡ. ΓΚΙΚΑΣ: Πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα ο Νόμος για τα Αλβανικά λεωφορεία... Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 13:13

3066354588.jpgΤην εφαρμογή του Νόμου που θα βάζει όρους και κανόνες στα δρομολόγια των Αλβανικών λεωφορείων προς την Αθήνα, μέσω Ηπείρου και όχι μόνο, περιμένουν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των 100 και πλέον δρομολογίων καθημερινά προς την Αθήνα!  Όπως ανέφερε στην εκπομπή της Βίλιαν Στασινού στο ΒΗΜΑ 90,1 ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρηγόρης Γκίκας, "πληρώνουμε τους φόρους και εισπράττουμε σκόνη απο Αλβανικά λεωφορεία".

Να σημειωθεί, οτι σε ελέγχους που έχουν κατά καιρούς γίνει στα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν διαπιστωθεί εξαιρετικά υψηλές παραβάσεις, αφού πολλά δεν κόβουν καν εισιτήρια, ενώ πολλάκις έχουν βρεθεί μέσα στα λεωφορεία αυτά λαθρομετανάστες ή ναρκωτικές ουσίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας, μετά απο 2 χρόνια που έχει ψηφιστεί ο σχετικός Νόμος, χθες πήρε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση (!) και πλέον μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος. "Περιμένω απο τις αρχές να δώσουν τη δέουσα προσοχή και να σταματήσει αυτή η γάγγραινα" είπε και προειδοποίησε πως "αν δεν σταματήσει αυτή η γάγγραινα θα υπάρξουν μεγάλες κινητοποιήσεις, με κλείσιμο και των συνόρων".

Να σημειωθεί, οτι όπως σας έχει ενημερώσει απο το πρωί το vimanews.gr, σε τακτικούς ελέγχους της νομιμότητας της κυκλοφορίας των ημεδαπών και αλλοδαπών λεωφορείων των μεταφορικών επιχειρήσεων που εκτελούν διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές, προχωρεί το υπουργείο Μεταφορών, με τα πρόστιμα να ανέρχεται και στα 3000 ευρώ για παραβάσεις όπως είναι η μεταφορά επιβατών σε διεθνή τακτική λεωφορειακή γραμμή δίχως άδεια και η μεταβίβαση ή εκχώρηση της άδειας διεθνούς τακτικής λεωφορειακής γραμμής (αναλυτικά εδώ).