Παπαδοπουλος Super Markets
Άννα Διαμαντοπούλου – Δεν επιστρέφει στην ενεργό πολιτική Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 20:05

749053678.jpgΜακριά από την ενεργό πολιτική δείχνει διατεθειμένη να μείνει στη σημερινή χρονική συγκυρία η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπόλου. Μιλώντας στην εκπομπή «ΒΗΜΑ Γεγονότα» και στον Κώστα Κυρίτση έδειξε πως το σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν την εκφράζει, παίρνοντας μάλιστα σαφείς αποστάσεις από διάφορα εγχειρήματα που πρωτοβουλίες που κάνουν περισσότερο ή λιγότερο δυναμικά την εμφάνισή τους.
Κληθείσα να απαντήσει στην ερώτηση για ποιο λόγο θα επέστρεφε στην πολιτική, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για κάτι που θα γινόταν από το μηδέν, για κάτι εντελώς καινούριο και κάτι που θα άλλαζε τον τρόπο και την πράξη της πολιτικής που ξέραμε μέχρι τώρα. Από αναμάσημα του παλιού, δε μπορεί να δημιουργηθεί το καινούριο. Ακόμη και ο όρος κεντροαριστερά έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο σήμερα».
Συγκέντρωση υπογραφών
Η κα. Διαμαντοπούλου βρέθηκε στα Γιάννενα με την ιδιότητα της προέδρου του «Δικτύου για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην αύξηση των προϋπολογισμών για την Παιδεία και την οποία έχει ξεκινήσει το  «Δίκτυο.
Η κα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς κατά βάση φορείς σε μια προσπάθεια να κάνει ευρύτερα γνωστή την πρωτοβουλία που στόχο έχει τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών σε επτά κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αλλάξει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και να ωφεληθούν  όλες οι χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και ειδικά οι χώρες του Νότου.
Ναι στην Ευρώπη, όχι στο σταυρό
Έχοντας μακρά εμπειρία στις Βρυξέλλες, όπου διετέλεσε και Επίτροπος, η κα. Διαμαντοπούλου τάχθηκε απέναντι σε όσους θεωρούν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως την αιτία των δεινών της χώρας. «Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα του ελλείμματος δημοκρατίας. Χρειαζόμαστε περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη, αλλά όχι στη σημερινή κατεύθυνση. Χρειάζονται αλλαγές στην προοπτική της πολιτικής ενοποίησης», τόνισε μεταξύ άλλων.
Σε ό,τι αφορά την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό και όχι με λίστα, όπως γινόταν μέχρι τώρα, η κα. Διαμαντοπούλου εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία της. «Είναι μια ιστορία κομματικών συμφερόντων και τίποτα άλλο», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως όταν πας 90 μέρες πριν τις εκλογές να αλλάξεις ένα εκλογικό σύστημα, σημαίνει πως δεν έχεις διδαχθεί τίποτα.
Τέλος, ανέφερε πως έγιναν πολλά λάθη από το πολιτικό σύστημα στο οποίο και η ίδια ανήκε, αλλά τόνισε πως δεν είναι σωστό να μηδενίζουμε τα πάντα. «Δεν πρέπει να θεωρούμε πως ως χώρα είμαστε η προσωποποίηση της αποτυχίας», κατέληξε.