Παπαδοπουλος Super Markets
Απάντηση Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση του Στ. Καλογιάννη για τα χημικά της Συρίας Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 15:01

1564083368.jpgΑπαντώντας στην Ερώτηση (5418/2014) που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, με θέμα τις επιπτώσεις στον τουρισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον στο Ιόνιο και στη Μεσόγειο από την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος απάντησε ότι το Υπουργείο παρακολουθεί στενά την υπόθεση και ότι υπάρχει συντονισμός μεταξύ Κεντρικής Υπηρεσίας και Διπλωματικών Αρχών.
Ειδικότερα, στην απάντησή του (έγγραφο υπ’ αριθ. πρωτ.: 21/12/ΑΣ4511/2014), ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στο πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας δεν προβλέπεται η απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων στη θάλασσα ή στο έδαφος αλλά προβλέπεται ασφαλής μεταφόρτωση των επικίνδυνων ουσιών από τα πλοία μεταφοράς εκτός Συρίας προς το πλοίο των ΗΠΑ “CAPE RAY”, όπου και θα διεξαχθεί η καταστροφή / αδρανοποίηση των χημικών».
Και καταλήγει ότι «… ο σχεδιασμός προβλέπει άμεση και ασφαλή μεταφορά, του συνόλου των χημικών αποβλήτων που θα προκύψουν από την διαδικασία υδρόλυσης, σε εγκαταστάσεις οριστικής καταστροφής τους εκτός Μεσογείου».