Παπαδοπουλος Super Markets
Έφεση στον χαλκό είχαν τρεις Ρουμάνοι Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 15:01

3833542335.jpgΆλλες δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδιώσεων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας εξιχνιάστηκαν σε συνέχεια έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Δράστες είναι οι τρεις Ρουμάνοι

, μέλη σπείρας κλοπών καλωδιώσεων ηλεκτροδότησης με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Παρασκευή στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Οι τρεις Ρουμάνοι είχαν συλληφθεί, καθώς στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία καρούλια τυλιγμένα με χάλκινο πηνίο, 30 μέτρα χάλκινων καλωδίων, καθώς και μεγάλος αριθμός εργαλείων, που είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, από υποσταθμό της Δ.Ε.Η. και από μηχανήματα εργοταξίου εταιρείας, στη θέση Κλαριά Μπάφρας Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο διεξοδικής διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες  έδρασαν με πανομοιότυπο τρόπο  και στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
• Την 23/24-01-2014 αφαίρεσαν από εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος μεγάλη ποσότητα υπόγειας καλωδίωσης.
• Την 05/06-02-2014, αφαίρεσαν ηλεκτρολογικό και μηχανικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων στην Κληματιά Ιωαννίνων.

Ο χαλκός που κατασχέθηκε αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η., ενώ το αυτοκίνητό των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος. Από τον έλεγχο των στοιχείων ενός από τους Ρουμάνους, προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για κλοπές που είχε διαπράξει στην χώρα του και θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για να εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσής του.
Σημειώνεται ότι το ύψος της ζημιάς που προκάλεσαν οι δράστες ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τέσσερις ακόμα ομοεθνής των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.