Παπαδοπουλος Super Markets
Σε τρεις άξονες το πρόγραμμα του Χρ. Τσιρογιάννη. -Ορκωμοσία την Παρασκευή Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014 13:55

277867369.jpgΑΡΤΑ. Βαρύτητα στην καθημερινότητα των πολιτών, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και στις υποδομές είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους

θα κινηθεί το πρόγραμμα στην αρχή της θητείας του νέου δημάρχου Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη.

 

Με δηλώσεις του, σήμερα το πρωί, ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε πως η κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο είναι ικανοποιητική (από την 1η Ιουλίου βρίσκεται στο Δημαρχείο και ενημερώνεται), ενώ, όπως ανέφερε, υπάρχουν πολλές μελέτες που μπορούν να αξιολογηθούν και να πάνε ένα βήμα παρακάτω.

«Σε πρώτη φάση, βέβαια, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα συμμάζεμα του Δήμου» είπε, μεταξύ άλλων και εξήρε τη σημασία της διαδημοτικής κινητικότητας, που θα φέρει υπαλλήλους στο Δήμο για να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες.

Ορκωμοσία την Παρασκευή

Σημειώνεται πως η νέα δημοτική αρχή Άρτας θα ορκιστεί την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. «Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή, καθώς το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι δίπλα στον Άραχθο, για τον οποίο εκκρεμεί η οριοθέτηση της κοίτης του, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της πόλης εκατέρωθεν του ποταμού» είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.

Παράλληλα, η ανάδειξη του πολιτισμού στην περιοχή, για την προσέλκυση τουριστών και ο πρωτογενής τομέας βρίσκονται ήδη στο … μικροσκόπιο του κ. Τσιρογιάννη, ενώ αναφορικά με το θέμα του Υ/Η φράγματος στο Πουρνάρι (που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να βγει στο …σφυρί η μικρή ΔΕΗ), σημείωσε πως «όποια εξέλιξη και αν έχει θα συνεργαστούμε για να δώσει αντισταθμιστικά στην περιοχή, που ως τώρα δεν τα έχει δώσει. Σε αυτό το κομμάτι θα είμαστε διεκδικητικοί»

Το παζλ
Τέλος, να σημειωθεί πως το παζλ για τη νέα δημοτική αρχή της Άρτας συμπληρώνεται, ώστε όλα να είναι έτοιμα την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος δήμαρχος έχει ζητήσει από τους δημοτικούς συμβούλους να του πουν σε ποιο πόστο κρίνουν οι ίδιοι ότι θα ήθελαν να αξιοποιηθούν, πού μπορούν να είναι περισσότερο ωφέλιμοι και παραγωγικοί για τον Δήμο και ποιό χρονικό διάστημα.
Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ληφθεί υπ΄ όψιν την διάθεση για δουλειά, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του καθενός, το γνωστικό τους αντικείμενο, την εμπειρία, τον δυναμισμό του νέου και βέβαια την λαϊκή ετυμηγορία.