Παπαδοπουλος Super Markets
Απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014 11:23

2369156205.jpgΜήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα «βγαίνει από τον φαύλο κύκλο» στέλνει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς αναλύει πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται σε σταδιακή μείωση φόρων -εφόσον διατηρηθούν τα πλεονάσματα-, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως στο πρωτογενές πλεόνασμα θα στηριχθούν η ελάφρυνση του χρέους και η έξοδος στις αγορές το 2014 και προαναγγέλλει πως σημαντικό κομμάτι αυτού θα επιστραφεί στην κοινωνία, σε χαμηλοσυνταξιούχους και ενστόλους.

Παράλληλα, δεσμεύεται για σταδιακή μείωση των φόρων, εφόσον η χώρα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και των ακινήτων. Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα δηλώνει ότι έχει προγραμματιστεί η σταδιακή μείωσή τους κατά 38% ώς το 2016 (αναλυτικά εδώ). Τέλος, απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι σε παράκρουση.