Παπαδοπουλος Super Markets
Μονάδες φροντίδας πόνου και Αλτσχάιμερ στο Νοσοκομείο Φιλιατών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 15:00

3521963285.jpgΤη δημιουργία δύο νέων μονάδων στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Αντώνης Μπέζας.
Συγκεκριμένα δημιουργούνται:
•    Μονάδα Γηριατρικής/Αλτσχάϊμερ, η οποία εντάσσεται στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης καθώς και θεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάϊμερ και άλλων ανοιών. Επίσης θα παράσχει στήριξη και βοήθεια στους ίδιους τους ασθενείς καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.
•    Μονάδα Παρηγορητικής Φροντίδας/Πόνου, η οποία εντάσσεται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και θα προσφέρει στήριξη σε ασθενείς με νεοπλασματικά και άλλα χρόνια σοβαρά νοσήματα, καθώς και καθοδήγηση στη συνέχιση της θεραπείας τους σε εξειδικευμένα νοσοκομεία.
Για την άμεση λειτουργία των μονάδων προωθείται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας η τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι οι Μονάδες αυτές είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς είναι οι πρώτες που δημιουργούνται στη Περιφέρεια Ηπείρου, αναβαθμίζουν τις υγειονομικές υποδομές του Νομού Θεσπρωτίας και θα εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Ο Διοικητής

Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 90,1 και στην Βίλιαν Στασινού, και ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπ. Δερδεμέζης. Όπως ανέφερε "γίνονταν συζητήσεις επί ένα 6μηνο στο Υπουργείο και καταλήξαμε σε αυτές τις δυο νέες δομές. Θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε διαφορετικά το νοσοκομείο μας, βοηθώντας τους συμπολίτες μας, αλλά και ανθρώπους απο άλλες περιοχές".Οι δυο νέες δομές προβλέπεται να λειτουργήσουν, με το που ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση κλινικών στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.