Παπαδοπουλος Super Markets
"Καθυστερημένες προσκλήσεις λόγω τεχνικών δυσκολιών" Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 26 Ιούλιος 2014 07:12

37879632.jpgΑπάντηση στην ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την οποία το κατηγορουσε για κοροϊδία και εμπαιγμο (αναλυτικά εδώ) έδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών του εξωτερικού. "Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή που μας έστειλε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας όπου θεωρεί "εμπαιγμό και κοροϊδία" αισχίστου είδους την με καθυστέρηση αποστολή της πρόσκλησης για το συνέδριο. Και ενώ πράγματι η αποστολή της πρόσκλησης έφυγε καθυστερημένα σε αρκετούς, λόγω τεχνικών προβλημάτων του γραφείου οργάνωσης, θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν έγινε ούτε εσκεμμένα ούτε μεθοδευμένα. Άλλωστε η ημερομηνία του συνεδρίου ήταν γνωστή από το Φεβρουάριο" αναφέρει το Συμβούλιο.

"Δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια"
Όσον αναφορά το οικονομικό θέμα, το Συμβούλιο Ηπειρωτών καλύπτει μόνο του τα λειτουργικά του έξοδα καθώς και τα έξοδα του Συνεδρίου. Τον περασμένο χρόνο έλαβε το ποσό των 3000 ευρώ, από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, για τη μερική κάλυψη του προγράμματος της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού το οποίο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και στο σύνολό του χρηματοδοτήθηκε από το Π.Σ.Η.Ε. και τις Ομοσπονδίες. Αναφορικά με τις καταγγελίες για "μυστικά κονδύλια" το Παγκόσμιο Συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά τη μη ύπαρξη αυτών.

"Τέλος, αν θεωρεί η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος "περαντζάδα" ένα συνέδριο όπου το τιμούν υψηλά στελέχη Υπουργείων, Φορέων  και επιχειρήσεων και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν γνωρίζουμε τι διαφορετική ποιότητα μπορούμε να φέρουμε στην Ήπειρο.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού πιστεύει ότι μόνο όταν όλοι οι φορείς είναι ενωμένοι μπορούν να επιτύχουν κάτι καλό για την Ήπειρο. Αν συμπράξουν όλοι, τότε η Ήπειρος θα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Π.Σ.Η.Ε. κ. Χρυσόστομος Δήμου" καταλήγει η ανακοίνωση.