Παπαδοπουλος Super Markets
Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Επέλεξα να μην σύρω την παράταξη στην εσωστρέφεια. -Θέλω να κρατήσω ψηλά τον διάλογο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 21:16

1204545410.jpgΤις δικές του απόψεις, για τα όσα είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος χθες βράδυ στην "ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" για την θητεία του ως αντιδημάρχου, κατέθεσε μιλώντας πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σοφία Τσέπα, ο Θωμάς Μπέγκας.

Ο πρ. αντιδήμαρχος και βασικός αντίπαλος του Φιλ. Φίλιου στην κούρσα της διαδοχής της παράταξης "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" υπογράμμισε, ερωτηθείς για το εάν τα λόγια του δημάρχου κρύβουν κάποια σκοπιμότητα, πως δεν επιθυμεί να μπει σε μια τέτοια κουβέντα,  αλλά "θέλω να κρατήσω υψηλά τον πολιτικό διάλογο. Επέλεξα να μην σύρω την παράταξη στην εσωστρέφεια, αλλά να την ανοίξω στην κοινωνία. Χαϊδεύοντας αυτιά δεν ωφελούμε την παράταξη και πάνω σε αυτό θα παλέψω, ως το τέλος".

Ο Σταθμός...

Σε ό, τι αφορά το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) είπε πως "το θέμα το διαχειρίζεται, όσον αφορά τη μελέτη, η Περιφέρεια. Ο Δήμος μόνο γνωμοδοτεί. Ζήτησαν τη γνώμη μας για 3 θέσεις χωροθέτησης. Συνεργάστηκα ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και ως Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων απο την πρώτη στιγμή με την Περιφέρεια και συμφώνησα με την κ. Καλογιάννη στην επιλογή μιας θέσης, που βαθμολογήθηκε απο την επιστημονική ομάδα. Ταυτόχρονα η θέση αυτή κάλυπτε και το γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, που έλεγε πως μαζί με το ΣΜΑ πρέπει να μετεγκατασταθεί και το εργοτάξιο του Δήμου. Τελικά κάτι συνέβη και δεν αποδεχθήκαμε αυτή τη θέση. Στα ευαίσθητα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων πρέπει να έχουμε το επιστημονικό κριτήριο ως βασική επιλογή".

"Ενεργή συμμετοχή"

Ο κ. Μπέγκας τοποθετήθηκε, εξάλλου, και για την δήλωση του Φ. Φίλιου για τη συμμετοχή του στο εργοτάξιο του Δήμου (ο δήμαρχος είχε τονίσει: "τον πρώτο χρόνο, επίσης, είχε υπ' ευθύνη του το εργοτάξιο, αλλά δεν θέλησε να το πάρει, με αποτέλεσμα να μείνει για ένα χρόνο ακέφαλο", αναλυτικά εδώ).

Αναλυτικά σημείωσε: "Το εργοτάξιο, όταν αναλάβαμε, ήταν χωρισμένο σε 2 τομείς, σε αυτόν της καθαριότητας και σε αυτόν των έργων. Την καθαριότητα την ανέλαβα εγώ, τα έργα ο κ. Μασσαλάς. Στην καθαριότητα έγιναν καθημερινές προσπάθειες και είχα ενεργή και καθημερινή συμμετοχή. Στη συνέχεια ενοποιήθηκε το εργοτάξιο και ανέλαβε ένας αντιδήμαρχος, ο κ. Κατηρτσίδης".