Παπαδοπουλος Super Markets
Σε μίσθωση χώρου οδηγείται ο Φορέας Παμβώτιδας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 13:07

3161957024.jpgΣτην λύση της μίσθωσης χώρου για τη στέγασή του φαίνεται πως είναι αναγκασμένος να καταλήξει ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς όλες οι άλλες προσπάθειες για παραχώρηση κτηρίου από άλλον οργανισμό ή φορέα δεν έχουν ευοδωθεί.
Με δεδομένο την επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου, καθώς επίκειται η μεταφορά στο πρώην  Δημαρχείο του Κατσικά υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ που σήμερα στεγάζονται στο πρώην Δημαρχείο Περάματος, τα περιθώρια στενεύουν και στο μυαλό των ανθρώπων του Φορέα έρχονται εικόνες από την έξωσή τους από το ΚΕΠΑΒΙ το 2011.
Μετά την ακύρωση της απόφασης του Δήμου Ιωαννιτών για παραχώρηση κτηρίου στην Αμφιθέα λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, οι εναλλακτικές λύσεις περιορίζονται, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ουδείς δείχνει να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Φορέας στη λειτουργία του.
«Αυτή η αναζήτηση κρατά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χώρος στο Δημαρχείο Παμβώτιδας από την αρχή γνωρίζαμε πως ήταν προσωρινός. Ακόμη βρίσκονται πράγματα σε κουτιά. Εύχομαι να μη χρειαστεί να μισθώσουμε κτήριο, αλλά αν χρειαστεί, θα υλοποιήσουμε την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, καθώς για μας προέχει η εύρυθμη λειτουργία του φορέα», ανέφερε μιλώντας στο vimanews.gr ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας Πέτρος Τσουμάνης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον Φορέα είναι η παραχώρηση χρήσης ενός κτηρίου, ώστε να διασφαλίζεται η αυτοτέλειά του, καθώς η λύση φιλοξενίας εκτιμάται πως δε θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του.
«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Πρέπει να υπάρχει απαραίτητα παραχώρηση χρήσης. Το έχουμε πετύχει μόνο με τη Μητρόπολη, που μας παραχώρησε χώρο για το Κέντρο Πληροφόρησης στο Νησί. Έχουμε απευθυνθεί σε πολλούς φορείς. Από τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μέχρι το Υπουργείο Υγείας, το Πανεπιστήμιο και τις υπηρεσίες Αρχαιολογίας. Οι διαδικασίες, όμως, είναι χρονοβόρες και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δε μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο. Πιο δόκιμο είναι να μισθώσουμε έναν χώρο».