Παπαδοπουλος Super Markets
«Τσε, ο Αντάρτης» στις Κυριακές στο Πανί Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 14:17

2128735333.jpgΤην ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ «Τσε, ο Αντάρτης» - Μέρος Δεύτερο- (Che, Guerilla, ΗΠΑ-Γαλλία-Ισπανία, 2008), παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δημου Ιωαννιτών, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»στο πλαίσιο του κινηματογραφικού θεσμού Κυριακές στο πανί.
Σχετικά  με την ταινία, ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου, κινηματογραφιστής Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει: Το 1965, ο Τσε εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αφήνοντας ένα γράμμα στον Φιντέλ Κάστρο, το οποίο ο τελευταίος διαβάζει δημοσίως. Μέσα από το γράμμα, ο Τσε εκφράζει την πίστη και την αλληλεγγύη του στην επανάσταση και παραιτείται από όλα του τα αξιώματα για να συνεχίσει την επαναστατική του δράση αλλού. Βρίσκεται μυστικά λοιπόν στη Βολιβία, οργανώνοντας τον ένοπλο αντάρτικο αγώνα στα βουνά, χωρίς όμως τη στήριξη του ντόπιου πληθυσμού και αντιμέτωπος με μια κυβέρνηση αποφασισμένη να τον εξοντώσει με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της βιογραφικής ταινίας για τον Τσε Γκουεβάρα βασισμένο στο ημερολόγιό του από τη Βολιβία.
Διάρκεια ταινίας: 135 λεπτά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.