Παπαδοπουλος Super Markets
Βήμα - βήμα για λειτουργία υδατοδρομίου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014 14:46

3068760962.jpgΑισιόδοξος ότι οι διαδικασίες για την αδειοδότηση λειτουργίας υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα θα εξελιχθούν γρήγορα και τα υδροπλάνα θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν πτήσεις από και προς τα Γιάννενα ακόμη και από τις αρχές του καλοκαιριού, εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος, την οποία είχε εγκρίνει σε προγενέστερη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να καταθέσουν και επίσημα τις προτάσεις του οι εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή και έχουν χτυπήσει την πόρτα του Δήμου. Η καθυστέρηση στην δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος οφείλεται στο ότι έγινε προσπάθεια να αποφευχθούν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε άλλες περιπτώσεις μεταξύ των Δήμων και των εταιρειών, με το Δήμο Ιωαννιτών να στοχεύει στο να αναλάβει ο ιδιώτης και τις διαδικασίες αδειοδότησης, όπως ανέφερε ο κ. Γκόλας.
«Εμάς σαν Δήμο μας ενδιαφέρει ο ιδιώτης να μην αναλάβει μόνο την κατασκευή του υδατοδρομίου, αλλά και τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των σχετικών αδειοδοτήσεων. Κι αυτό γιατί είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ δεν υπάρχει και η εμπειρία να την τρέξουμε γρήγορα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Γκόλας, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι αυτό δε συνεπάγεται εκχώρηση δικαιωμάτων, καθώς η άδεια προσνήωσης θα παραμείνει στην Περιφέρεια και η  άδεια ελλιμενισμού στον Δήμο, που είναι κύριος της παραλίμνιας έκτασης.