Παπαδοπουλος Super Markets
"Χατζηκώστα" - Διπλάσιες επεμβάσεις με τον νέο αγγειογράφο Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014 14:16

3846704557.jpgΙατρική τεχνολογία αιχμής πρόσθεσε το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» με την εγκατάσταση και τη λειτουργία εδώ και περίπου ενάμιση μήνα ενός ψηφιακού συγκροτήματος

Στεφανιογραφίας – Αγγειογραφίας, συνολικής δαπάνης 430.000 ευρώ.
Το υψηλής τεχνολογίας συγκρότημα αντικατέστησε παλαιάς τεχνολογίας και 20ετούς λειτουργίας εξοπλισμό του Αιμοδυναμικού Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με οξέα και χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα.
Το Αιμοδυναμικό είναι το υψηλής τεχνολογίας τμήμα όπου διενεργούνται οι διαγνωστικές και θεραπευτικές επεμβατικές καρδιολογικές πράξεις και αποτελεί την «καρδιά» κάθε σύγχρονης καρδιολογικής κλινικής, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης επεμβατικής αντιμετώπισης των οξέων καρδιακών προβλημάτων όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας του εξοπλισμού βασίστηκε στην αξιοποίηση μέρους των προσόδων του κληροδοτήματος «Ίδρυμα Φαρμακείο Γούναρη» μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που έχει τη διαχείριση του κληροδοτήματος και ενεργεί ως εντολοδόχος του και είναι απόλυτα σύμφωνη με τη βούληση του διαθέτη του. Στο γεγονός της δωρεάς εστίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.
«Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση που αναδεικνύει το μεγαλείο των Ηπειρωτών ευεργετών και την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε τις ευγενικές παρακαταθήκες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τη Διοικητική Υπηρεσία και ειδικότερα το Οικονομικό Τμήμα, το Γραφείο Ακίνητης Περιουσίας & Κληροδοτημάτων, το Γραφείο Προμηθειών, τον Συντονιστή Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος Κωνσταντίνο Σιόγκα, την Τεχνική Υπηρεσία και τη Νομική Σύμβουλο του Νοσοκομείου Μαρία Πανούση για την υψηλού επιπέδου συνεργασία τους, αλλά και την βούλησή τους για την οριστική διευθέτηση όλων των απαιτούμενων γραφειοκρατικών και νομικών διαδικασιών (οι οποίες απεδείχθησαν ιδιαίτερα χρονοβόρες), ώστε σήμερα - 10 χρόνια μετά την οριστική κατάληξη της διαχείρισης του κληροδοτήματος στο Νοσοκομείο – να γίνεται πραγματικότητα η βούληση του αείμνηστου διαθέτη Κωνσταντίνου Γούναρη. Επίσης, χαρακτήρισε σημαντική την συνεργασία με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και την Καρδιολογική κλινική για την κάλυψη των περιστατικών για τους δύο περίπου μήνες που χρειάστηκε να γίνουν οι εργασίες εγκατάστασης.
Πολλά τα πλεονεκτήματα
Με την λειτουργία του νέου αγγειογράφου, ο οποίος αντικατέστησε έναν παλαιότερης τεχνολογίας, που είχε αποκτηθεί ως δωρεά από το Ωνάσειο, εκτιμάται πως θα διπλασιαστεί ο αριθμός των επεμβάσεων σε ετήσια βάση, ενώ ήδη εξυπηρετείται όχι μόνο η Ήπειρος, αλλά και το σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας.
Την εικόνα αυτή έδωσε ο Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος Κωνσταντίνος Σιόγκας, λέγοντας πως στο παρελθόν είχε θεωρηθεί υπερβολή η λειτουργία δύο Αιμοδυναμικών Εργαστηρίων στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ωστόσο η πραγματικότητα απέδειξε το αντίθετο.
«Το νέο μηχάνημα παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, πολύ καλύτερη ποιότητα εξετάσεων και επεμβάσεων, πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και με μικρότερη ακτινοβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως με το υπόλοιπο ποσό από το κληροδότημα, το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα αποκτήσει έναν σύγχρονο τρισδιάστατο υπέρηχο καρδιογράφο.
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν επίσης η Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας Βασιλική Κωστή  και η προϊσταμένη του Αιμοδυναμικού Τμήματος Θεοδώρα Μαλάμου, εκφράζοντας την πίστη πως θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.