Παπαδοπουλος Super Markets
Στο Μέτσοβο απο αύριο η ετήσια συνάντηση Μανιταρόφιλων Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014 11:17

2790095856.jpgTην ετήσια συνάντηση – γιορτή του θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου στο Μέτσοβο. Η «6η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ», με τίτλο  «Μέτσοβο των γεύσεων και της παράδοσης» που θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 & 15 Ιουνίου στην κεντρική Πλατεία του Μετσόβου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια, ομιλίες σχετικά με τα μανιτάρια, εξορμήσεις για την συλλογή, αναγνώριση και ταυτοποίηση άγριων μανιταριών, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, διανομή μανιταρόσουπας θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες και γλέντι με επιλεγμένα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.  Στοχεύει δε στην γνωριμία με τον κόσμο των μυκήτων (μανιταριών), στην ανάπτυξη της μανιταρογνωσίας και μανιταροφιλίας και στην προβολή και προστασία του μυκητολογικού πλούτου της Ηπείρου. Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια είναι η γαστρονομία, αφού και φέτος θα προσφερθεί, το Σάββατο το βράδυ, μανιταρόσουπα σε όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα τους περιμένει μία ακόμη έκπληξη, καθώς γνωστοί σεφ θα προσφέρουν μακαρονάδα με τρούφα σε όσους τυχερούς προλάβουν να τη γευτούν.

Το τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει παράλληλα έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων  την προώθηση και προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στην προσπάθεια του Δήμου Μετσόβου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων. Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου με διακριτικό τίτλο “TEMPTING STREETS”» που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 1 του διμερούς προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» – Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.