Παπαδοπουλος Super Markets
Οι Ηπειρώτες που ακούγονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 07 Ιούνιος 2014 17:00

2414296911.jpgΚορυφώνονται οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό στην Κυβέρνηση, που ετοιμάζουν Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αργότερο ως την Τρίτη θα έχει ανακοινωθεί το νέο σχήμα, το

οποίο θα κληθεί να συνεχίσει στην ίδια σκληρή γραμμή που επιβάλλουν οι δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους δανειστές μας.

 

Μέσα σε όλα τα ονόματα που έχουν... παρελάσει απο τις ατζέντες των αρμοδίων φέρονται να είναι και κάποια απο την Ήπειρο.

Για παράδειγμα, εντείνονται οι φήμες για υπουργοποίηση της βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Άννας Ασημακοπούλου, αλλά και για επαναφορά στο κυβερνητικό σχήμα του Σταύρου Καλογιάννη. Σίγουρος για παραμονή στην Κυβέρνηση θεωρείται ο Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ.,ο οποίος συγκεντρώνει τα πολύ θετικά σχόλια των δανειστών για τη δουλειά που έχει κάνει στο Υπουργείο Υγείας. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις, ιδιαίτερα σε θέσεις υφυπουργων, ενώ πολλοί αναμένουν να αξιοποιηθεί και ο Κώστας Τασούλας.

Επίκεντρο το Οικονομικών

Πάντως, η πιο... καυτή καρέκλα είναι εκείνη του Υπουργείου Οικονομικών. Αν και είχε διαρρεύσει πως ο Αντώνης Σαμαράς θα κρατούσε το συγκεκριμένο Υπουργείο, τελικά αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος. "Σίγουροι" θεωρούνται οι Δ.Αβραμόπουλος (Άμυνας), Γιάννης Μανιάτης (ΠΕΚΑ), Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού) και Κυριάκος Μητσοτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Απο εκεί και μετά, θεωρείται βέβαιο πως το ΠΑΣΟΚ θα πιέσει ώστε να μπουν στο σχήμα, αν όχι περισσότερα δικά του στελέχη, σίγουρα κάποιοι απο τη Ν.Δ., που έχουν και μια πιο κεντρώα τάση και αυτό, για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις απο το εσωτερικό του.