Παπαδοπουλος Super Markets
Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ: Βουλευτές ζητούν λογοδοσία για τον... κατήφορο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 07 Ιούνιος 2014 16:56

1294187875.jpgΣε βαρύ κλίμα και με έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. Στην ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση στελεχών του κόμματος, διερωτώμενος «ήμασταν όσο άξιζε σε αυτό το χώρο ενωμένοι; Ήμασταν αλληλέγγυοι; Δώσαμε τη μάχη όσο αποτελεσματικότερα μπορούσαμε πέρα από προσωπικές θέσεις;». Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Σπύρος Λυκούδης κατέθεσε πρόταση για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με την συγκρότησης κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα. «Πρόκειται για πρόκληση εθνικής ευθύνης να συμβάλλουμε στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Θα δυσκολευτούμε. Από το καλοκαίρι του 2011 η ΚΕ προσδιόρισε αυτή τη στρατηγική. Σ΄αυτή επιμένω. Μια τέτοια Κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός. Μόνο αυτοπροσδιοριζόμενη. Δεν συγκροτείς δημοκρατική παράταξη χωρίς να φιλοδοξείς να είναι η ίδια πρωταγωνιστής» υπογράμμισε.

Λογοδοσία
Έντονη κριτική στα στελέχη της ηγετικής ομάδας ασκήθηκε από βουλευτές του κόμματος. Ο Γιάννης Πανούσης ζήτησε λογοδοσία από όσους έλαβαν και χειρίστηκαν τις αποφάσεις, μιλώντας για ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και αναρωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ θα γίνει από κόμμα του Κουβέλη, κόμμα συλλογικών διαδικασιών.
Ο Θωμάς Ψύρρας τάχθηκε υπέρ του διαλόγου χωρίς εκ των προτέρων δεσμεύσεις με όσους ενδιαφέρονται για την διατύπωση μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Ο Γιώργος Κυρίτσης μίλησε για κλειστή ομάδα και παρεούλες που έπαιρναν τις αποφάσεις, ενώ ζήτησε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.