Παπαδοπουλος Super Markets
Eγκαίνια της έκθεσης ‘Frames of European Common Life’ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 07 Ιούνιος 2014 08:07

1404485717.jpgΣτο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ‘Frames of European Common Life’ (Καρέ της κοινής Ευρωπαϊκής ζωής), Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η εταιρεία ‘Εντευξις  και το Photometria Photo Festival, εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, η έκθεση Frames των συμμετεχόντων του έργου.
Η έκθεση αποτελείται από 60 φωτογραφίες που απεικονίζουν την έννοια των τοπικών πόρων, άυλων και υλικών, όπως την προσέλαβαν και την απέδωσαν οι συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες είναι οι Γιώργος Αγγέλης, Γιώργος Βασιλάκης, Γιάννης Βουρβούλακας, Γιάννης Βρέλλης, Τόνια Γαλάνη, Σοφία Γκόη, Πέτρος Ζήσης, Δημήτριος Ζόλας, Μαριλένα Ζώη, Διαμαντής Θέμος, Νάνσυ Κακαράτζα, Χρήστος Κάτσανος, Χρήστος Κοσμάς, Γιώργος Μιχάλης, 4168246724.jpgΣτέλλα Μπασιά, Γιάννης Μπενέκος, Νίκος Μπούκας, Ευριπίδης Ντιναλέξης, Παναγιώτης Ντούρος, Παναγιώτης Παππάς, Γιώργος Σάουγκος, Ελένη Σιώζιου, Μιχάλης Τσίλογλου, Κωνσταντίνος Χατζής , Ιωάννης Χατζόπουλος. Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρεθούν οι εταίροι του προγράμματος από τους συμμετέχοντες φορείς της σύμπραξης: CIDI (Ιταλία, συντονίστρια), Crossing Borders (Δανία), The Greener Bourgas Foundation (Βουλγαρία), Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Πολωνία). Οργανωτές, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες του έργου επισκέπτονται τα Γιάννενα για το διάστημα 5-9 Ιουνίου και θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Photometria Photo Festival. Όλες οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην εταιρική σχέση βρίσκονται σε πόλεις ανάλογου μεγέθους με τα Γιάννενα.
Το έργο αφορά την διετία 3218218772.jpg2013-2015 και υλοποιείται μέσω του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις, διακρατικής συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ή και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Η εκπαιδευτική σύμπραξη θα διαρκέσει 18 μήνες και στοχεύει στην προώθηση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένταξης με τη χρήση της φωτογραφίας. Η εταιρική σχέση θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, που θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία.
Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 15 Ιουνίου με το εξής ωράριο:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-22:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00-14:00, 18:00-22:00