Παπαδοπουλος Super Markets
Τα Ελευθέρια της πανδημίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2021 12:30
3340392721.jpgΤίποτα από τη λαμπρότητα παρά την παρουσία της πρώτου πολίτου της χώρας, δεν είχε ο σημερινός εορτασμός της 108ης επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
 
Χωρίς στρατιωτική παρέλαση ο σημερινός εορτασμός, λόγω των περιορισμών κατά της αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊου, περιελάμβανε μόνο δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
 
Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, οι βουλευτές Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, Στ. Καλογιάννης και Μ. Τζούφη, ο Πρύτανης του τοπικού ΑΕΙ Τ. Αλμπάνης και η ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας.
 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μπιζανομάχων δήλωσε τα εξής: «Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν, ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους, μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει, ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοι τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν».