Παπαδοπουλος Super Markets
28 νέα κρούσματα στην Ήπειρο, 20 στα Γιάννενα - Πάμε σε lockdown; Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 17:54
3456693698.jpgΞαφνική αύξηση των νέων κρουσμάτων στα Γιάννενα, φτάνοντας σήμερα στον αριθμό των 20 νέων διαγνώσεων, ανησυχεί τους ειδικούς και είναι ο λόγος που τους οδηγεί στην εισήγηση για επιβολή γενικού lockdown στην ΠΕ Ιωαννίνων.
 
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο σήμερα Τετάρτη είναι σημαντικά αυξημένος: καταγράφονται συγκεκριμένα 20 νέες διαγνώσεις στην ΠΕ Ιωαννίνων, 4 νέα κρούσματα στην ΠΕ Θεσπρωτίας και από 2 νέα κρούσματα στις ΠΕ Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Σύνολο 28 νέα κρούσματα στην Ήπειρο.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εστία του ιού εντοπίζεται στο Δήμο Ζίτσας και αυξημένα επίσης κρούσματα στο ΓΝ «Χατζηκώστα».  
 
Σε καθολικό lockdown αναμένεται να μπουν τα Γιάννενα και η Κάλυμνος σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών που συνεδρίασε την Τετάρτη στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.
 
 
Χθες στα Γιάννενα καταγράφηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού. Ωστόσο, για τους ειδικούς υπάρχουν και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία που τους οδηγούν στο να εισηγηθούν πιο σκληρά μέτρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Κάλυμνος ήταν ήδη «κόκκινη» και εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση των ειδικών πλέον θα περάσει σε αυστηρό lockdown καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε διψήφια κρούσματα κοροναϊού.
 
 
 
Τα μέτρα
 
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 
Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
 
Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
 
Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
 
Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.
Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.
 
Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.