Παπαδοπουλος Super Markets
Επίσκεψη Μ. Τζούφη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 12:30
34273905.jpgΣυνάντηση με τις πρυτανικές αρχές, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και την πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνπραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συνομίλησε για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.
 
Στη συζήτηση με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο και Σταύρο Νικολόπουλοεκφράστηκε η αβεβαιότητα που έχει προκύψει από τις εξαγγελίες για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών και τοπλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ, ενώ διατυπώθηκε η αντίθεση της Συγκλήτου για το σχέδιο αστυνόμευσης των ιδρυμάτων που προωθεί η κυβέρνηση. 
 
Αντίθεση σημειώθηκε και στην πρόσφατη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, η οποία εξισώνει τις πανεπιστημιακές σπουδές με την ολιγοετή φοίτηση σε ιδιωτικά κολέγια εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ έντονος προβληματισμός καταγράφεταιγια τη ρύθμιση που θεσμοθετεί τις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια. Ρύθμιση που αποτελεί «δώρο» κυρίως στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παρακάμπτει τις πανελλαδικές εξετάσεις και κατεδαφίζει κάθε έννοια «αριστείας».
 
Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησηςκαι της υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιώντου πανεπιστημίου, ενώ εντύπωση προκαλεί η κυβερνητική αδράνεια στη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, οι οποίοι καλούνται να εξεταστούν στην προσεχή εξεταστική χωρίς να τα έχουν παραλάβει.
 
Η ανάγκη επαναλειτουργίας της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας - Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ιωάννη Γεωργίου, με τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να επιρρίπτει τις ευθύνες διάλυσης της επιτροπής στην πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων. Επίσης, τέθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίων αιθουσών, υποδομών και εργαστηρίων για το σύνολο της Σχολής. 
 
Τέλος, στη συνάντηση με την πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής Άννα Μπατιστάτουεκφράστηκε ο προβληματισμός για την υποστελέχωση με μέλη ΔΕΠ και τους αφυπηρετήσαντες πανεπιστημιακούς του 2020. Παρόμοια, ελλείψεις καταγράφονται σε προσωπικό ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης.