Παπαδοπουλος Super Markets
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατά Ελισάφ! Ξεσηκώθηκαν Σύγκλητος και διοικητικοί υπάλληλοι κατά του Δημάρχου… Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 17:14
2816612377.jpgΔιπλή επίθεση από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δέχεται ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ για δηλώσεις του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αναφορικά με τους εργαζόμενους του τοπικού ΑΕΙ ή εκείνους που θέλουν να μεταταγούν στο Πανεπιστήμιο…  Για τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος μπορεί να κληθεί και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, καθώς ο Σύλλογος των Διοικητικών Υπαλλήλων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Θέμιδα.
 
Σύμφωνα συγκεκριμένα, με την ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος της πόλης και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει (Κυβέρνηση και εαυτόν) για τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο, αναφέρθηκε στην κινητικότητα μεταξύ Φορέων του Δημοσίου και είπε ότι οι υπάλληλοι που θέλουν να μετακινηθούν δεν επιλέγουν το Δήμο αλλά το Πανεπιστήμιο γιατί εκεί λουφάρουν…
 
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ομόφωνη απόφασή της καταδικάζει τις δηλώσεις του Δημάρχου, απαξιωτικές για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου. «Ο κ. Δήμαρχος, έχοντας υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο επί πολλά έτη, γνωρίζει πολύ καλά τη συμβολή του Ιδρύματος στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου» τονίζει η απόφαση και συνεχίζει: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δήλωση του κ. Δημάρχου και επισημαίνουμε, για ακόμη μία φορά, ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μολονότι έχει το μικρότερο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των Τμημάτων, των φοιτητών και των διδασκόντων του μεταξύ των Πανεπιστημίων της χώρας, συνεχίζει να διακρίνεται σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις. Το διοικητικό προσωπικό έχει συμβάλει ουσιαστικά μέσα στο χρόνο και ιδιαίτερα σήμερα, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στην υποστήριξη του διοικητικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Ιδρύματος».
 
Η Σύγκλητος καλεί το Δήμαρχο να ανακαλέσει τις αρνητικές δηλώσεις του γιατί υπονομεύουν το κύρος του Πανεπιστημίου και την προσφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο και στα «γράμματα».
 
Επίθεση από το Σύλλογο
 
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων από την άλλη, με μια μακροσκελή ανακοίνωση, επιτίθεται στο Μ. Ελισάφ ως καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνοντας: «Που να τα γνωρίζει όμως αυτά ο κ. Δήμαρχος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου μας που όταν τα τμήματα του Πανεπιστημίου αιμοραγούσαν από έλλειψη προσωπικού αυτός διατηρούσε τρεις προσωπικές γραμματείς όλων των κλάδων; Τη μία μάλιστα με fast track διαδικασίες την πήρε μαζί του στο Δημαρχείο από την πρώτη στιγμή. Πού να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος πώς λειτουργούν οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου όταν ποτέ δεν τον είδαμε στους διαδρόμους της Διοίκησης μιας και πάντα είχε το δικό του προσωπικό να εξυπηρετείται; Όταν όλα αυτά τα χρόνια που στις προσωπικές του εξελίξεις δεν έβλεπε όλους εκείνους που δούλευαν για να γραφτούν σωστά πρακτικά, να διεκπεραιωθούν όλα τα έγγραφα. Όταν δεν έβλεπε πόσοι δούλευαν για να διευθετηθούν τα οικονομικά του αιτήματα, να συντηρηθούν οι αίθουσες και τα γραφεία, να βγουν οι σημειώσεις των φοιτητών, να περάσουν τα μαθήματα και τα πτυχία χιλιάδων φοιτητών μας και τόσα άλλα».
 
«Το ότι δεν έβλεπε τίποτα από τα παραπάνω σαν Καθηγητής Ιατρικής, είναι η προσωπική του θεώρηση που έστω και ακραία λανθασμένη (και γι’ αυτό έχει ήδη κριθεί από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα), είναι δικαίωμά του να την έχει. Το να συκοφαντεί όμως σαν Δήμαρχος της πόλης τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δημοσίως, δεν είναι δικαίωμά του» τονίζει ο Σύλλογος.
 
Και καταλήγει: «Η συκοφάντηση εργαζομένων από το Δήμαρχο είναι εξόχως πολιτικό θέμα και αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και τους συναδέλφους μας στο Δήμο που γνωρίζουμε πολύ καλά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν. Είναι πολιτική άποψη που απαξιώνει τους εργαζόμενους θεωρώντας τους εργαλεία αναλώσιμα που κάλλιστα μπορούν να αντικατασταθούν από φτηνότερους και πιο ευέλικτους. Είναι η πολιτική άποψη όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που με τον κοινωνικό αυτοματισμό (εν προκειμένω υπάλληλοι Παν/μίου εναντίον υπαλλήλων Δήμου) κρύβουν τα σχέδια για ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών και για ευτελισμό της μισθωτής δουλειάς».