Παπαδοπουλος Super Markets
Ο Κ. Μητσοτάκης απαντά στην Βίλιαν Στασινού για τα ζητήματα της Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 07:59
325575433.jpgΑνακοινώσεις σύντομα για τις οδικές συνδέσεις Γιάννενα – Κακαβιά και Ιόνια – Πρέβεζα υποσχέθηκε από το βήμα της συνέντευξης τύπου της Helexpo, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ερώτημα της Βίλιαν Στασινού που για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΗΜΑ Τηλεόραση των Ιωαννίνων εκπροσώπησε το μόνο μέσο μαζικής ενημέρωσης από την Ήπειρο, στο οποίο δόθηκε ερώτηση κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα επιστρέψει σύντομα στην Ήπειρο – δεν προσδιόρισε αν θα είναι πολύ σύντομα ή όχι… – για να κάνει εξαγγελίες για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό καθώς και για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία. «Μ’ αρεσει να μιλάω συγκεκριμένα, όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα…» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ήπειρος θα είναι η μεγάλη ωφελημένη μέσω μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες, με τη χρηματοδότηση και του Ταμείου Ανάκαμψης, στρατηγικής που αναδεικνύει όπως είπε, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ατης Ελλάδας όπως η προστασία του περιβάλλοντος, ο ποιοτικός τουρισμός για 12 μήνες το χρόνο, ο πρωτογενής τομέας, η δυνατότητα της Ηπείρου γενική και της Ηγουμενίτσας ειδικότερα στα logistics, η δυνατότητα περιοχών της Ηπείρου να είναι κέντρα έρευνας και απασχόλησης στην περιοχή – σε αυτό το σημείο μνημόνευσε και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου που όπως είπε, τον ενημερώνει συχνά για τα προβλήματα της περιοχής μας.
 
Τέλος, έκανε λόγο για τις αράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος που όπως είπε, με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησής του ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που λύθηκε, γεγονός που μεταφράζεται ήδη σε καλύτερες τιμές για την ορεινή κτηνοτροφία.
 
Ο Ε65
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με την επικείμενη έγκριση της DG Comp, η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σύντομα και το βόρειο τμήμα του Ε65. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο έργο είπε, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 450 εκατ. ευρώ και το έργο που θα συνδέσει Θεσσαλία και Ήπειρο μπορεί να ξεκινήσει πολύ γρήγορα.