Παπαδοπουλος Super Markets
Eπίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου στον Δήμο Ζίτσας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020 12:10

1374386242.jpgΕπίσκεψη εργασίας στην Ήπειρο, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ηπείρου, την ΚΕΔΕ και την Ε..Ε.Τ.Α.Α., πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στα πλαίσια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης"ξεκινώντας από τον Δήμο Ζίτσας, κίνηση συμβολική, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος καθώς η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για όλους τους δήμους και όχι μόνο για τις πτωτεύουσες τον νομών.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος απύθυνε έκκληση σε πολίτες και εργαζόμενους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και ειδικά την μάσκα καθώς δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Όσον αφορά την στήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν μέσω κρίσης λόγω κορωνοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως ήδη οι Δήμοι μέσω έκτακτης επιχορήγησης στηρίχθηκαν από το Υπουργείο και θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα για τους Δήμους που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια.

Σχολιάζοντας αν είναι δημοκρατικό η οικονομική επιτροπή να έχει μεγαλύτερη δύναμη από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Θεωδορικάκος δήλωσε με έμφαση: "Δημοκρατικό είναι οι Δήμοι να εξυπηρετούν τους πολίτες" και αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση στο προσεχές μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, κ. Μιχάλης Πλιάκος έκανε λόγω για ιδιαίτερη τιμή όσον αφορά την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών αλλά και για το ότι ο Δήμος Ζίτσας είναι ο οικοδεσπότης Δήμος της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος.