Παπαδοπουλος Super Markets
Την εξέλιξη των διδακτόρων Ε.ΔΙ.Π φέρνει στη Βουλή ο Αμυράς Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 10:07
1647379468.jpgΤη δυνατότητα να εξελίσσονται ιεραρχικά ζητούν οι διδάκτορες μέλη του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των ελληνικών πανεπιστημίων με αυξημένα προσόντα (διδακτορικά, μεταδιδακτορικές έρευνες, δημοσιεύσεις, ερευνητικό έργο, αυτοδύναμο διδακτικό έργο κ.ά.) μέσω της σχετικής Αναφοράς που κατέθεσε σήμερα στη Βουλήο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράςπρος την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Με την επιστολή τους η «Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ»γνωστοποιεί την ακαδημαϊκή ασυμμετρία όπου ερευνητές, επιστήμονες και πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι, υψηλού επιπέδου, στερούνται της δυνατότητας της θεσμικής αναγνώρισης και εξέλιξής τους ενώ την ίδια ώρα οι καθηγητές εφαρμογών των πρώην Τ.Ε.Ι. με πτυχίο ή μεταπτυχιακό γίνονται άμεσα και χωρίς κρίση λέκτορες εφαρμογών με δικαίωμα εξέλιξης, όταν αποκτήσουν διδακτορικό (ΦΕΚ Α΄38/2.3.2018).
Επισημαίνεται ότι οι διδάκτορες Ε.ΔΙ.Π. ζητούν να μπορούν να εξελιχθούν στη βαθμίδα του λέκτορα με ανοιχτή διαδικασία, κατόπιν κρίσης ώστε να τους παρέχεται η θεσμική αναγνώριση για το έργο που επιτελούν.
 
 
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:
 
Αθήνα  22.05.2020
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 
ΚΑΤΑΘΕΤΩ
σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή των διδακτόρων μελών του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.)  σχετικά με την ιεραρχική τους εξέλιξη. 
Παρακαλώ την αρμόδια υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
 
 
 Ο αναφέρων Βουλευτής
 
 
                        Γιώργος Αμυράς