Παπαδοπουλος Super Markets
1η Μάη: εργατική αντεπίθεση-Τα δικαιώματά μας δε μπαίνουν σε καραντίνα! Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 16:26
1401324472.jpgΗ φετινή Πρωτομαγιά διεξάγετε σε πολύ πρωτότυπες συνθήκες! Εργαζόμενοι και εργαζόμενες βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με το φόβο της πανδημίας, αλλά και με έναν εργασιακό μεσαίωνα που ειδικά αυτές τις μέρες φάνηκε να εντείνεται. Η κυβέρνηση καλεί συνεχώς τους εργαζόμενους/-ες και το λαό να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη, τηρώντας όλους τους απαραίτητους όρους ατομικής υγιεινής. Όμως, χωρίς να αναλάβει τη δική της ευθύνη, αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντάς το διαλυμένο, χωρίς προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς μαζικά προληπτικά διαγνωστικά τεστ κλπ. Αντίθετα, ενισχύει πολύπλευρα το μεγάλο κεφαλαίο με δισεκατομμύρια ευρώ. Βρήκε την ευκαιρία, με αφορμή την πανδημία, να δώσει ζεστό κρατικό χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές διπλασιάζοντας τα χρήματα  που χορηγούνται για ημερήσια παροχή κλινών ΜΕΘ από τα 800 στα 1600 ευρώ, έκανε δώρο συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες για την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» και με ΠΝΠ πέρασε μια σειρά μέτρων που δεν θα περνούσε με κανονικές συνθήκες, έχοντας ως στόχο να διατηρήσει το νομικό οπλοστάσιο για την νέα ύφεση που θα υπάρξει. 
Η νέα κρίση θα φέρει ένα νέο κύκλο φτώχιας! Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η αστική τάξη διεθνώς θα προσπαθήσει να φορτώσει τα βάρη και αυτής της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Ο μόνος δρόμος για να μην συμβεί αυτό είναι η μαχόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά και το εργατικό κίνημα να βγουν μπροστά με το αίτημα να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή την κρίση τους.
Απέναντι στον εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό προβάλλει πιεστικά η ανάγκη για ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν σιωπητήριο αγώνων, χωρίς να πουν κουβέντα για την απαγόρευση, επί της ουσίας, της πολιτικής και συνδικαλιστής δράσης. Από την πρώτη στιγμή που τα Εργατικά Συνδικάτα ήταν στο πλευρό των εργαζομένων, όπως όφειλαν άλλωστε, παλεύοντας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τα ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας κλπ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δε στήριξαν καμία από τις δράσεις σωματείων και εργαζόμενων, απουσίαζαν από κάθε υπεράσπιση- διεκδίκηση εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στα εργοδοτικά πογκρόμ που πραγματοποιηθήκαν όλο αυτό το διάστημα. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή τη μάχη πρέπει να μπούμε με νέα όπλα! 
Η κυβέρνηση, λοιπόν, η οποία δεν πηρέ κανένα μέτρο για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για την προστασία των εργαζόμενων από την νέα κρίση, θέλει να διαλύσει πανελλαδικά τις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μεταφέροντας των εορτασμό για της 9 Μάη. Τη στιγμή που ο κόσμος της εργασίας στενάζει δεν υπάρχει περιθώριο αναβολών! Η 1η Μάη δεν είναι αργία, αλλά απεργία! Τα ταξικά σωματεία, οι εργατικές κινήσεις και συσπειρώσεις, οι αγωνιστές και οι συλλογικότητες του μαχόμενου κινήματος θα πρωτοστατήσουν στην ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση και την 1η Μάη να δώσουν μήνυμα μάχης, συμβάλλοντας σε μια μαζική, ανεξάρτητη και ταξική εργατική συγκέντρωση, που θα έχει στίγμα και πυγμή, θα «ζεστάνει τις μηχανές» για τους νέους αγώνες στα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας (τηρώντας, προφανώς, όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αποστάσεις, χρήση μέσων ατομικής προστασίας κλπ).
Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους αγώνες του Σικάγο! Είμαστε μπροστά στους αγώνες για μια αξιοπρεπή ζωή για δουλεία με δικαιώματα! Να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή την κρίση τους! Οι ταξικές δυνάμεις θα συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης Εργατικής συγκέντρωσης στο Ε.Κ.Ι. στις 10.00, όπου καλούν ήδη με αποφάσεις πρωτοβάθμια σωματεία και μια σειρά συλλογικότητες του αγώνα, και αντίστοιχες συγκεντρώσεις της ταξικής πτέρυγας σε διάφορες πόλεις.
Όλοι και όλες την Παρασκευή 1 Μάη στις 10.00 στο Ε.Κ.Ι.