Παπαδοπουλος Super Markets
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών για τις γονεϊκές άδειες Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 16:19
1967660416.jpgΗ Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών θέλει να καταγγείλει φαινόμενα άρνησης γονεϊκής άδειας σε εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στερήσεις αδειών σε γονείς στα δυο Νοσοκομεία της πόλης.
Όπως μας έγινε γνωστό, μέχρι και σήμερα, είναι ελάχιστο το προσωπικό των νοσοκομείων που μπορεί να κάνει χρήση της γονεϊκής άδειας για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ημερών (οι καθαρίστριες δεν έχουν πάρει ούτε μια μέρα), με αιτιολογία την «έλλειψη προσωπικού» και τις «αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες». Έτσι, εργαζόμενοι-γονείς όλων των κλάδων, άλλοι με μονογονεϊκές οικογένειες και άλλοι με οικογένειες που ο δεύτερος γονέας είναι αυταπασχολούμενος, αγρότης, εργοστασιακός εργάτης κλπ, βρίσκονται σε απόλυτη απόγνωση γιατί δεν έχουν που ν’ αφήσουν τα παιδιά τους.
Το χειροκρότημα στους υγειονομικούς, τους «μαχητές των νοσοκομείων όπως τους αποκάλεσε ο πρωθυπουργός, είναι άνευ αξίας αν δεν παρθούν πρακτικά μέτρα με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων με προτεραιότητα την στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΕΚΑΒ αλλά και των Κ.Υ για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να παρέχονται ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας. Για να μπορούν - εκτός των άλλων - και οι γονείς νοσηλευτές να κάνουν χρήση των αδειών που προβλέπονται από τις ΠΝΠ και να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους αυτές τις δύσκολες ώρες.
Καλούμε:
 Τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα των γονεϊκών αδειών, των εργαζόμενων σ’ αυτά.
 Τους εργαζόμενους γονείς στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να καταγγέλλουν στα σωματεία τους και το Εργατικό Κέντρο κάθε άρνηση παροχής νόμιμης γονεϊκής άδειας και κάθε εργοδοτικής αυθαιρεσίας.