Παπαδοπουλος Super Markets
H Ένωση ξενοδόχων για την επικαιρότητα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 15:12
1987022101.pngΣύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύθηκαν στο μηνιαίο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών, ο Γενάρης του 2020 κινήθηκε ανοδικά, προμηνύοντας μια εξαιρετική συνέχεια, πριν προκύψει η πανδημία του κορονοϊού.
Στα στοιχεία αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος , το ταξιδιωτικό ισοζύγιο του Ιανουάριο του 2020 εμφάνισε πλεόνασμα 80 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 63 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλονταν στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι, κατά 4,0%, καθώς και στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 19,7%.
Τα στοιχεία όμως αυτά, αποτελέσουν πλέον για μας, μια ανάμνηση, διότι ο παγκόσμιος τουριστικός κλάδος εισέρχεται πλέον σε μεγάλη κρίση.
 
Να αναφέρω ότι αυτήν την στιγμή στην Ήπειρο λειτουργούν 19 ξενοδοχεία.
Από αυτά  στον Νομό Ιωαννίνων λειτουργούν 11 ξενοδοχεία, 7 στον Δήμο Ιωαννιτών, 3 στον δήμο Κόνιτσας και 1 στον Δήμο Ζίτσας,τα οποία φιλοξενούν :
Ιδιώτες και Ελεύθερους επαγγελματίες
Προσωπικό της Frontex
Πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού
προσωπικού, 
Προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,
Προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,
Εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών,που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες
 
Επίσης,έχουμε λάβει και τα εξής αιτήματα για την στέγαση:
- Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στην περιοχή μας.
- Προσωπικού του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και
- Της διαμονής των αστέγων της πόλης μας
 
Όλες αυτές οι αιτήσεις έχουν αποσταλεί στα μέλη μας, και αναμένουμε τις απαντήσεις τους.
 
Επίσης, ενημερωθήκαμε από τα μέσα ότι μπορεί να υπάρξει και αίτημα για την στέγαση κάποιων φοιτητών.
 
Να αναφέρω ότι οι Τουριστικοί Φορείς της Ηπείρου υποστηρίζουν το μήνυμα « Μην Ακυρώνετε απλά Αλλάξτε την ημερομηνία πραγματοποίησης του Ταξιδιού σας » διότιο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που πλήττεται περισσότερο από την εξάπλωση του κορονοϊού.
Αυτήν την στιγμή οι ακυρώσεις είναι πολλές και απειλούνται εκατομμύρια επιχειρήσεις.
Προκειμένου να τις προστατεύσουμε,ζητάμε από εσάς να μην τις ακυρώσετε και να επικοινωνήστε απευθείας με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα,ζητώντας του την  ΜΕΤΑΘΕΣΗ της κράτησης σας.
Ο κορονοϊός κάποια στιγμή θα ελεγχθεί, αλλά δυστυχώς εάν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα, πολλές επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας θα εκλείψουν , θα χαθούν.
 
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία μας, τον προϊστάμενο του γραφείου τουρισμού Ηπείρου κύριο Γιώργο Γκιώκα, τον διοικητή της τουριστικής αστυνομίας και τους συνεργάτες του ,κύριο Γιώργο Παππά καθώς και τον προιστάμενο της πολιτικής προστασίας Ηπείρου κύριο Δημήτρη Μαυρογιώργο.